Kedi dili borcam pastası – Pratik tarif
Hafif tatlı pasta severlerin vazgeçemeyeceği kedi dili borcam pastasıyla sizlerleyiz. Tarifimizin detayları haberimizde…
Eğer hafif bir tat arıyorsanız mutlaka bu pastayı deneyin. Yedikçe yediren kedi dili ile yaptığımız pastanın tarifi;
En büyük boy dikdörtgen borcam için ölçüler;
24 Adet kedi dili bisküvi (bir pakette 24 adet var)
Bisküvileri ıslatmak için; 1 buçuk su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için; 1 litre süt 1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
küçük boy limonun kabuğunun rendesi (isteğe bağlı ama çok güzel bir aroma veriyor.)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tere yağ
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
birkaç parça bitter ya da sütlü çikolata
Hazırlanışı;
Kedi dili bisküvileri soğuk süt ile ıslatıp borcama dizelim. (Süte her iki yüzeyi temas edece şekilde batırıp çıkarın)
Muhallebi için sütü, şekeri unu nişastayı karıştırıp ocağa alalım.
Kaynayana dek karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. (Limon kabuğu sadece aroma vermek için çok fazla katmanıza gerek yok)
Sıcak muhallebiyi soğutmadan kedi dilinin üstüne dökelim. Spatula ile düzeltelim. Soğuması için dolaba kaldıralım.
Çikolatalı sos için, paketi tencereye alıp sütünü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyelim karıştıralım.
Oda sıcaklığına gelene kadar arada bi karıştıralım. Bu sayede kabuk tutmayacak ve parlak bir görünüm oluşacak. Soğumuş sosu soğumuş muhallebinin üzerine döküp yayalım.
Bir gece buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.