Kendi Kendine Konuşmak Hastalık Mıdır?

İnsan kendi kendine neden konuşur? Gün içerisinde hemen hemen herkesin kendi kendine konuştuğunu göz önüne bulundurursak, bu durum normal mi yoksa hastalık mıdır? Sizler için araştırdık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kendi Kendine Konuşmak Hastalık Mıdır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendi kendine konuşmak hastalık mıdır? Gün içerisinde kendi kendine konuştuğumuzda, Deli misin? Sorusunu çok duyuyoruz. Kendi kendine konuşan insanlara neden deli diyoruz, olmadık yakıştırmalar yapıyoruz? Yoksa tam tersine, kendi kendine konuşmak, sağlıklı bir aklın işareti olabilir mi?

Kendi kendine konuşmak, bir hastalık olarak algılanmamalıdır. Bu davranış bireyin günlük hayatında yaşadığı stresten kurtulması için son derece faydalı. Aslında bu iç konuşma bir rahatsızlığın değil, aksine sağlıklı bir zihne sahip olunduğunun göstergesidir. Kafa içindeki düşünceleri ve aksiyonları planlamaya ve organize etmeye yardımcı olur. Yani kısacası iç konuşmalar insanın kendini kontrol etmesine destek olur.

Neden Kendi Kendimize Konuşuruz?
Yalnızlık: Bu duygu kişide kendi kendine konuşmaya yol açabilir. 
İletişimsizlik: Teknolojik aletlerin artması iletişimde kopukluğa yol açmaktadır. Bunun sonucunda kendi kendine konuşma ortaya çıkmaktadır. 
Stres: Günlük hayatta karşılaştığımız bazı sıkıntılı durumları kendi kendimize konuşarak aşmaya çalışırız. 
Kontrolü sağlama: Kendi kendine konuşma, kişinin yanlış kararlar vermesine engel olmaktadır. 

Kendi Kendine Konuşmak Kaça Ayrılır?
Hastalık olarak kabul edilen durum: Psikoz denilen akıl hastalığı grubuna giren bu bireyler kendilerine ait yeni bir dünya kurmuştur. Bu hastaların tedavi edilmesi gerekmektedir. 
Hastalık olarak kabul edilmeyen durum: Kişi stres gidermek için kendi kendine konuşmaktadır. Bu durum herhangi bir tedavi gerektirmez.