Keskin 'Aldım cebime koydum' dedi - CHP Kayseri'ye ne mesaj verildi?

CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda CHP Pınarbaşı Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'ın uğradığı silahlı saldırıya ilişkin basın açıklaması düzenlendi. İl Başkanı Feyzullah Keskin, 'Eğer bir mesaj verilmek istendiyse aldım cebime koydum' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Keskin 'Aldım cebime koydum' dedi - CHP Kayseri'ye ne mesaj verildi?

CHP Kayseri İl Başkanlığı CHP Pınarbaşı Meclis üyesi Şerafettin Bahadır’ın uğradığı silahlı saldırı hakkında basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında gazetecilerin soruları yanıtlanırken sağduyu çağrısında bulunulması da dikkat çekti. CHP Pınarbaşı Meclis Üyesi Bahadır’ın hayati riskinin devam etmesine rağmen partinin kamuoyuna sağduyu çağrısında bulunması büyük takdir topladı.

CHP Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır dün akşam saatlerinde Pınarbaşı’da sopayla dövülüp silahlı saldırıya uğramıştı. Bahadır'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Pınarbaşı’da 31 Mart 2024’de yapılan ilk seçim sonrası şarkıcı Oğuz Yılmaz’ın Topal şarkısı eşliğinde oyun oynayan Şerafettin Bahadır, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Bacağından vurulan Bahadır, önce Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne ardından da Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Beyin kanaması geçirdi!

Pınarbaşı’da silahlı saldırıya uğrayan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır önce sopayla dövüldüğü ortaya çıktı. Ardından da silahla vurulan Bahadır bacağından yaralandı. Bahadır’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Silahlı saldırıdan önce aldığı sopa darbeleri nedeniyle kafasında kırıklar oluşan Bahadır beyin kanaması geçirdi.

Acı veren detaylar açığa çıktı!

Bahadır dün akşam saatlerinde kız çocuğu ile birlikte yürürken şahısların önünü kestiği Bahadır’ın da ‘Çocuğumu eve bırakayım, nere isterseniz geleyim’ dediği belirtildi.

Ancak şahısların Bahadır’ı dinlemeden sopalarla darp ettikten sonra kurşun sıktığı öğrenildi.

CHP Kayseri’den sağduyu çağrısı! 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla sağduyu çağrısında bulunduklarını belirten CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin şu açıklamalarda bulundu, ‘Mutlaka bu olayın sonuna kadar takip edilmesi gerekecek. Tabii dünden beri ilimizin valisi Sayın Gökmen Çiçek, Emniyet Müdürümüz ve teşkilatı, il jandarma komutanı, sağlık müdürü, başhekim vekili olmak üzere herkes bir hassasiyet gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak da kendilerine teşekkür ediyorum. Ama dediğim gibi sorumlulukları büyük. Bu olay basit bir aile kavgasına, yok 31 Mart’ta şöyle oldu, böyle gibi indirmeyin. Kimsenin haddine değildir. Hiç kimse olayı bu şekilde basit bir aile kavgasına dönüştürme yapamaz. Arkadaşlar bunu mülki amir de yapıyorsa, bunun siyaset de yapıyorsa Kayseri'ye yazık ediyorlardır. Olayları örtbas ederek, halının altına süpürerek, huzuru sağlayamazsınız. O yüzden sağduyu çağrısı yapıyoruz. İçimiz kan ağlayarak da olsa sağduyusu yapıyoruz. Şehrimizi düşünüyoruz. Ülkemizi düşünüyoruz. Ülkemizde oynanan kirli oyunların tecrübesini yaşayan bilen bir insan olarak bu olaylara Kayseri'mizde yaşanmaması için her şeyi yapıyoruz Ama aynı hassasiyeti diğer partilerden diğer bürokrasiden ve kuruluşlardan da bekliyoruz. Türk toplumu olarak geldik ama Türk toplumunda özellikleri vardır, gelenekleri vardır. Dediğim gibi ailesinin yanında, kızın yanında bir insan bu şekilde darp edilemez. Sağduyu çağrımızı tekrarlıyorum. Pınarbaşı seçimlerinden önce de yapmış olduğum açıklamada 2 Haziran’ı değil, 3 Haziran’da kaldırımda birbirine ters bakan değil, hiçbir belediye başkanlığı bir insanın canından daha önemli değildir. Sayın belediye başkanımız yanımızda. Şerafettin kardeşimiz komada. İnanıyorum ki o kardeşimize bir şey olmasın diye belediye başkanlığını bırakacak. Hiç bir arkadaşımız. Ama dediğim gibi sağduyu, mütevazilik, beyefendilik bize yakışıyor. Ama bu beyefendiliğimiz, sağduyu çağrımız, bu mütevaziliğimiz de farklı algılanmasın. Dediğim gibi mesajı cebimize koyduk.

Özgür Özel bizi aradı. Genel Başkanımız dünden beri aralıklarla bilgi alıyor. Kendisinin talimatı zaten sağduyulu davranacağız. Olayın basit bir olay olmadığının farkındayız. Takipçisiyiz. Kendisi de zaten dün attı. Ve ilginç olan bu olayların hepsi gelip belli bir yere dayanıyor. Ve insanlar dediğim gibi artık neyin ne olduğunu görebiliyorlar. Sayın Genel Başkanımız da bu anlamda gerekli girişimlerde. Bir heyet bugün genel merkezden. Dediğim gibi şu anda yakalan bir kişi bulunuyor. Tam bilgi de alamadım ama şu bilgiyi de vereyim. Olayı yapan iki kişi ama araçta bekleyen iki kişiden  daha bahsediliyor onlar araçta bekleyip herhangi bir şey olduğunda devreye girecek gibi organize ediliyor. Yani tamamen organizeli bir durum. 

Arkadaşlar biraz önce de ifade ettim üzüldüğümüz nokta biz bu kadar sağduyulu ve davranırken bu Kayseri’yi ilgilendiren bir şeyken maalesef mevkidaşlarımız arayıp bir geçmiş olsun dileklerinden dahi bulunmadılar. Bir tek Büyükşehir Belediye Başkanı aradı tabii bürokrasi Sayın Vali, emniyet müdürü, sağlık müdürlüğü sürekli irtibattayız. Kayseri’de huzur bozulursa herkes huzursuz olur. Ve duyarlı olması gereken siyasilerin ve ben Cumhuriyet Halk Partisi il temsilcisi il ve başkanı olarak mevkidaşlarım olan olsun cümle taburcu bir telefon dahi geçmiş olsun, telefon dahi gelmedi. Sosyal medyada paylaşımlar yapmış olabilirler. Ama yakışan töre bir telefonlu veya bir ziyarettir arkadaşlar'

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin düzenlenen basın toplantısında olayın takipçisi olacaklarını söyleyerek  ''Eğer bir mesaj verilmek isteniyorsa o mesajı aldım, cebime koydum. Bunun da böyle bilinmesini isterim.'' dedi.

Ülkede Pınarbaşı’da gerçekleşen olaya benzer olayların farklı şehirlerde de olduğunu belirten Keskin, kirli oynanmak istenen oyunlara alet olmayacaklarını vurguladı.

Şehirde, ahlaksızlık, darp veya terörizm konuları gündeme geldiğinde kaynağı ne olursa olsun takipçisi olacaklarını altını çizen Keskin, ''Kayseri'de uzun zamandır devlet ve gücü arkasına alan bir terörizm estirilmektedir. Sarız Belediye Başkanlığı basılıyor ve kendi partisinde olmasında aynı parti insanlar tarafından başvurup belediye başkanı darp ediliyor. Akıbetleri ne oldu? Baskı uygulayanların? Arkasından yetmedi. Bir televizyon kanalı basılıyor. Yine kendi partilerinden bir belediye meclis üyesi öldürülesiye dövülüyor. Görüntülerde elliye altmışa yakın insan tespit edildiği halde maalesef sadece üç beş kişinin basit bir olaymış gibi geçiştirilmesiyle kalıyor. Bir sürü durumlarda sıkıntılar yaşanıyor. Ve sonuç olarak baktığınızda maalesef bunları güçlendirecek, cesaretlendirecek eylemler yapılmaktadır ve her olayın arkasında sadece ya meczup ya birkaç kişi üzerinden veya ailesel bir mesele gibi yansıtılarak bertaraf edilmekte ve bunlara cesaret verilmektedir. Buradan ilin valisine, yargısına, mülki amirlerine, yetkililere ve herkese seslenmek istiyorum. Bu olaylara sebep verenlerin başını okşayarak, Kayseri'de huzuru sağlayamazsınız.'' diye konuştu.

Keskin, Bahadır’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve uyutulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de, bayram tatilinin son günlerinde basın mensuplarına ‘Keşke bugün bayramlaşabilseydik’ diyerek, ‘Kayseri'de Atatürk heykeline saldırı ile bayram başladı. Bayramın son günlerinde de Cumhuriyet Halk Partili bir kardeşimiz ölümle cebelleşiyor. Bin tane Pınarbaşı Belediye Başkanlığı kazanırsa, kaybedilse bir Şerafettin'in Bahadır'ın canına değer mi? Hiç kesinlikle değmez diyoruz Hocam hayatta olsun. 31 Mart’ta kazandık. Yaşananları hep beraber tüm Türkiye gördü. 2 Haziran'da tekrar kazandık. İşte geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. Kayseri bunları hak etmiyor. Kayseri çok müstesna bir şehir, ama ne yazık ki bu tip olaylarla konuşuluyor. Bu tip olaylarla gündeme geliyor. Kayseri huzur şehri diyoruz. Kayseri dostlukla aziz, kadim bir kent diyoruz. Ama ne yazık ki bu şekilde gündeme gelmesi ben Kayseri milletvekili olarak çok üzüyor. Televizyonlardan gelen sorulara cevap vermekte gerçekten zorlanıyorum. Artık milletin iradesinin üzerinde irade yoktur diyoruz ya her zaman. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Pınarbaşı halkı kararını vermiştir ve belediye başkanı olarak Sayın Deniz Yağan'ı seçmiştir. Artık bunun üzerinde kirli tezgahlar, kirli oyunlar planlamak hayata geçirmek Kayseri'de bir menfaat sağlamaktır. Adı geçen şahıslara da partilere de bir menfaat Bakın Türkiye'de gazeteciler tehdit ediliyor. Sokak ortasında insanlar infaz ediliyor. Yine Pınarbaşı'nın merkez köylerinden merkez mahallesinden bir insan kızının gözleri önünde önce darp ediliyor. Sonra da vuruluyor. 21. yüzyıl Türkiye'sine ve Kayserimize bunlar yakışıyor mu? Şimdi geçmiş olsun. Adalet yerini bulacaktır. Hep beraber diyoruz. Ama o insan ölümle pençeleşiyor. Ben şimdi oradan geldim. Hala hayati tehlikesi var. Hala uyutuluyor. En az beş gün uyutulacak. Yani kurtulur mu? Tüm dualarımız onun kurtulması için. İnanın Toplam şu bile karşılıklı konuşmak bile bizim için şu an boş. O canımız hayata dönsün. Gerisi bizim için lafı güzel diyorum’ ifadelerinde bulundu.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten sonra sözü Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan aldı. Çalışma arkadaşı Şerafettin Bahadır'ın yaşamış olduğu durumdan dolayı kelimelerin boğazında düğüm düğü olduğunu söyleyen Yağan, ‘ Onun sağlığı onun can güvenliği hepimiz için çok önemlidir. Ama dediğim gibi bu ortamı germeye çalışıyorlar. Biz o ilçede hep birlikte kardeşçe yaşayıp hep birbirimizi tanıyan insanlarız. Yani bu kin, bu nefret niye? Biz buna bir anlam veremiyoruz. Orada biz Kürt'üyle, Avşar'ıyla, Çerkez'iyle, muhaciriyle, Karslı'sıyla hep birlikte böyle kardeşçe yaşıyoruz. Ama 31 Mart seçimlerinde bu kardeşliğimizin üzerine gölge düşürülmeye çalışılıyor. Bu kirli oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Biz bu kirli oyunlar üzerinde sağduyulu olmaya çalışıyoruz. Ama dediğim gibi Pınarbaşı halkı bunun da üstesinden gelecek. Emin olun Pınarbaşı hak ettiği yere gelecek. Ama her şeyden önce bu kardeşimizin Bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum’ ifadelerinde bulundu.