Keskin'den Pınarbaşı Seçimlerine Damga Vuracak Sözler: Kaosa Geçit Yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Feyzullah Keskin, 2 Haziran'da Pınarbaşı ilçesinde tekrarlanacak yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Keskin, CHP adayı Deniz Yağan'ın hak gaspına uğradığını, 2 aydır mazbatasının verilmediğini belirtti.

Keskin'den Pınarbaşı Seçimlerine Damga Vuracak Sözler: Kaosa Geçit Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin İl Başkanlığı Binasında yaptığı açıklamada, toplantının ana konusunun Pınarbaşı seçimleri olduğunu ve 31 Mart'ta yapılan seçimlerin kısa bir özetini paylaşarak aday Deniz Yağan’ın hak gaspına uğradığını dile getirdi.

Keskin'den Pınarbaşı Seçimlerine Damga Vuracak Sözler: Kaosa Geçit Yok

‘CHP’nin seçimi kazanması hazmedilemedi’

Keskin, 31 Mart yerel seçimlerinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan seçimlerin sonuçlarının ertesi gün saat 02.00’ye kadar sürdüğünü belirtti. İsveç Yüksek Kurulu tarafından, hâkim gözetiminde oyların hassas bir şekilde sayıldığını ve sonuçların ancak bu şekilde kesinleştiğini ifade etti. Pınarbaşı’daki seçimler hakkında esprili söylemlerin olduğunu söyleyen Keskin; ‘Hatta şöyle bir espri yapıldı orada. İstanbul'da seçimler bitti ama Pınarbaşı'da seçimler bitmedi diye. Tabii seçimlerde hepiniz yakından takip ediyorsunuz.  Islak imzalı tutanak adı altında bir belge parti temsilcilerine verilmektedir. Sandıklar açılıp oylama tutanakları, ayrım yapıldıktan sonra 6 partinin temsilcisine de ıslak imzalı tutanaklar verilir ve biz o tutanaklarda aldığımızda yapmış olduğumuz hesaplarda zaten seçimi kazandığımızı ilk bir saatte görmüştük Aynı şekilde diğer partiler de bu sonuçları görmüşlerdi. Ne olduysa zaten ondan sonra olmaya başladı. Seçimlerin Cumhuriyet Halk Partisi adayı tarafından kazanılması maalesef hazmedilemedi. Ve seçim sürecinde devletin yargısını temsil eden seçim kurulu hâkime ağır hakaretler, fiziki darbeler sadece ona değil, adliyenin kameralarını eğer elde edip görebilirseniz orada görevli olan çekim yapan emniyet görevlileri ve jandarma görevlilerine de fiziki saldırılar yapıldı. Bunların hepsi adliyenin kameralarında tespit edilmiş durumda’ ifadelerini kullandı.

‘Pınarbaşı'da kaos ortamı yaratılmak isteniyor’

Keskin, seçimlerin bir savaş olmadığını, bir hizmet yarışı olduğunu vurguladı. Pınarbaşı halkının yıllardır etnik farklılıklara rağmen kardeşçe yaşadığını belirten Keskin, Pınarbaşı’da seçimler sonrası gergin ve kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldığını kabul edilemez olduğunu söyledi. Pınarbaşı'nın huzurlu bir şekilde 3 Haziran'a ulaşmasını ve halkın birlikte kol kola yürüyebileceği bir ortam istediğini dile getirdi.

‘İhalesiz temel atılıyor’

Keskin, CHP adayı Deniz Yağan’ın hak gaspına uğradığını, 2 aydır mazbatasının verilmediğini ve koltuğuna oturtulmadığını belirtti. 2 Haziran'da Pınarbaşı halkının bu hakkı geri vereceğine inandığını ifade etti. Ayrıca, seçim vaatlerinin adil bir şekilde yapılması gerektiğini, kimsenin Pınarbaşı halkını tehdit ederek oy almaya çalışmaması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, Pınarbaşı'ya yönelik vaatlerde bulunurken adil davranmadığını ve ihalesiz yapılan temel atma gibi yasadışı uygulamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘Şeker Fabrikası çiftçilerindir, kimsenin babasının malı değildir’

Keskin yaptığı konuşmada Kayseri Şeker Fabrıkası’nıda eleştirerek; ‘Şeker Fabrikası’nın yönetim kurulu başkanı bir siyasi gibi gezdirerek orada insanlara vaatlerde bulunmasını sağlıyorlar. Şeker fabrikası Kayseri Pancar Kooperatifçileri çiftçilerin şirketidir. Kimsenin babasının malı değildir. O yüzden son 2 gün kaldı. Ortam gerilmeden, ortamı germeden, olmayacak vaatlerle Pınarbaşı halkını özellikle tehdit eder gibi vaatlerde lütfen bulunmayın. Çünkü Pınarbaşı halkının bir özelliği var. Pınarbaşı'nda yaşayan insanların ferman padişahınsa, dağlar bizimdir diyen Dadaloğlu'nun torunlarının yaşadığı bir yerdir’ dedi.

‘Huzurlu Pınarbaşı istiyoruz’

31 Mart'tan bu yana yaşanan sürecin rakip partiler tarafından sağduyu ile yönetilmediğini belirten Keskin, devlet ve belediyenin olanaklarının seçim sürecinde adil olmayan bir şekilde kullanıldığını söyledi. Özellikle Kayseri'ye mal olmuş şirketlerin seçimlerde etkili olmaya çalıştığını ifade etti. Keskin, seçimlerin bir hizmet yarışı olduğunu ve 3 Haziran'da Pınarbaşı halkının huzurlu bir şekilde yaşamaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. ‘Önemli olan 2 Haziran'daki seçimden çok, 3 Haziran'da insanların Pınarbaşı'nda kol kola gezeceği huzurlu bir Pınarbaşı istiyoruz,’ diyen Keskin, tüm Kayseri kamuoyuna, bürokrasiye, iş adamlarına ve kurumlara sağduyu çağrısında bulundu.