Kesme Kurabiye Tarifi - Sağlıklı Atıştırmalık - Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte anneler sağlıklı atıştırmalık tariflerini araştırmaya başladı. İşte hem çocuklarınızın hem de misafilerinizin keyifle tüketeceği 'Kesme Kurabiye' tarifi. Az malzemesi ve pratik yapımı ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kesme Kurabiye Tarifi - Sağlıklı Atıştırmalık - Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte anneler sağlıklı atıştırmalık tariflerini araştırmaya başladı. İşte hem çocuklarınızın hem de misafilerinizin keyifle tüketeceği 'Kesme Kurabiye' tarifi. Az malzemesi ve pratik yapımı ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak.

Çat kapı misafirleriniz için de çay veya kahvenin yanında sunabileceğiniz bu enfes kurabiyeler, uzun ömürlü olması ile de ayrı bir avantaj sağlıyor. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

200 gram tereyağı veya margarin
1 tane yumurta
100 gram beyaz çikolata
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un

Hazırlanışı;

İlk olarak çikolatayı benmari usulü ile eritin ve soğumasını bekleyin. Un, şeker,  yağ, yumurta ve eritilmiş çikolatayı yoğurma kabına alın ve yoğurun. Hamuru cevizden büyük 25 parçaya ayırın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Bıçakla hamurlara çok derin olmayacak şekilde çizgiler atın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Hamuru 15 dakika kadar buzdolabında bekletirseniz, hem şekil vermesi kolay olacak hem de kıyır kıyır lezzet formunu yakalayacaksınız. Ayrıca bir yemek kaşığı elma sirkesi eklediğiniz de daha kıyır kıyır bir kurabiye elde edebilirsiniz.