KGC Başkanı Kösedağ köşe yazarlığını anlattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'deki şair ve yazarların sayısını artırmak ve bu konuya ilgi duyanların eğitim almasını sağlamak için başlatılan Yazarlık Okulu'nun bugünkü konuğu Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ oldu.

KGC Başkanı Kösedağ köşe yazarlığını anlattı

Kösedağ öğrencilere köşe yazarlığı konusunda detaylı bilgiler vererek köşe yazısının nasıl yazılması gerektiği hakkında püf noktalar verdi. Büyükşehir Belediyesi Yazarlık Okulu ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansların bir yenisi daha gazeteciler cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ın köşe yazarlığı konulu konferansıyla devam etti. Kösedağ, şöyle konuştu: “Yazdığınız köşe yazısının ertesi gün gazetede çıktıktan sonra olumlu ya da olumsuz hiçbir tepki almaması sizin o yazıyı hiç yazmamanız anlamına gelir dolayısıyla olumlu yada olumsuz olsa o yazı eleştiri aldığında doğru yoldasınız” demektir dedi. Kösedağ yaygın gazete köşe yazarlarından örnekler vererek “Türkiye de çok önemli gazete köşe yazarları var. Bu köşe yazarlarının en kötü tarafı bana göre kendi görüşlerinden ziyade patronlarının görüşlerini dile getirdiği için tıkanma noktasında gelindi” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kalkan’da 43 öğretmenin Yazarlık Okulu’nda roman, deneme, hikaye, şiir, köşe yazarlığı, eleştiri ve tiyatro alanında verilen derslerin farklı konuşmacılarla devam edeceğini belirtti. HABER MERKEZİ