Kıbrıs'tan Kayseri'ye özgü bir lezzet 'Şeftali Kebabı'
Yaz sofralarına lezzet katan 'Şeftali Kebabı'nı duymuş muydunuz? Şeftali kebabı Kıbrıs'tan Kayseri'ye özgü bir lezzet. Eğer daha önce denemediyseniz bu tarife bir şans verin. Detaylar haberimizde…
Yaz sofralarına lezzet katacak ‘Şeftali Kebabı’ size parmaklarınızı yedirecek.
Lezzetli ve pratik bir kebap tarifi arıyorsanız şeftali kebabı tam da size göre. Şeftali kebabı Kıbrıs’a özgü bir lezzet olarak karşımıza çıkarken bu kebap koyun veya keçinin ‘gömlek’ denilen yağlı iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulup, dolma biçiminde sarılmak suretiyle, şişte veya ızgarada pişirilmesi şeklinde yapılan bir kebap çeşididir.
Şeftali kebabının hazırlanışı ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar…
Malzemeler
500 gr dana veya kuzu kıyma
4 adet olgun şeftali
1 adet soğan
1 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Galeta unu (isteğe bağlı)
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
Kıyma, soğan, maydanoz, kimyon, karabiber ve tuzu bir kapta iyice yoğurun.
Şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.
Kıyma harcını ikiye bölün ve her bir parçadan yaklaşık ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
Köfteleri şeftali dilimleri ile sarın ve galeta ununa bulayın.
Sıvı yağı bir tavada ısıtın ve şeftali kebaplarını her tarafını eşit şekilde pişirene kadar kızartın.
Şeftali kebabını domates sosu veya yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz.
Farklı Pişirme Yöntemleri
Şeftali Kebabı'nı ızgarada da pişirebilirsiniz.
Fırında pişirmeyi tercih ederseniz, 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirebilirsiniz.
Mangalda pişirmek için de ideal bir kebaptır.
Püf Noktaları Nelerdir?
Kıyma harcını çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi takdirde sertleşebilir.
Şeftali dilimleri çok olgun olmamalıdır, aksi takdirde pişerken dağılabilir.
Kebabı pişirmeden önce galeta ununa bulundurmak, daha çıtır olmasını sağlar.
Kebabı fırında pişirirseniz, pişirme sırasında ara ara su püskürterek yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz.