Kılıçdaroğlu'ndan Kayseri olaylarıyla ilgili açıklama...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırıya uğrayan CHP üyesi Şerafettin Bahadır'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Kayseri'de yaşanan olaylar ve Suriyelilerin Türkiye'deki durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kılıçdaroğlu'ndan Kayseri olaylarıyla ilgili açıklama...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırıya uğrayan CHP üyesi Şerafettin Bahadır'ı ziyareti sırasında Kayseri’de yaşanan olaylar ve Suriyelilerin Türkiye’deki durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serhat Koyuncu eşlik etti. Şerafettin Bahadır'a geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu; ‘insanın ölümüne yol açacak dozda bir şiddeti asla ve asla kabul etmek mümkün değildir’ dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Kayseri olaylarıyla ilgili açıklama

‘Türkiye’nin saygınlığına darbe vurur’

Geçtiğimiz haftalarda Kayseri Danişmentgazi Mahallesi'nde yaşanan çirkin olay üzerine kentin birçok bölgesinde gerginlik yaşanmıştı. Kılıçdaroğlu, Şehrin huzur ve güvenliğinin önemine dikkat çekerek; Suriyelilere karşı şiddet uygulanması Türkiye'nin itibarına darbe vurur.  Türkiye'nin saygınlığına darbe vurur’ ifadelerini kullandı.

‘Suriyelilerin Türkiye’ye gelmesi beni rahatsız etti’

Kayseri'de yaşayan Suriyeliler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin yoğun olarak Türkiye’ye gelmesinin kendisini en çok rahatsız eden konulardan biri olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkanlık yaptığı dönemde Suriyelileri iki yıl içinde ülkelerine göndereceği sözünü verdiğini hatırlatarak şunları söyledi; ‘Suriyelilerin Türkiye’ye yoğun olarak gelmesi en çok beni rahatsız etmiştir. Genel başkanlık yaptığım dönemde bütün Suriyeli kardeşlerimizi iki yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğime dair söz verdim. Ancak bu süreci yürütürken Türkiye'nin saygınlığını ve insan onurunu koruyarak, onları ülkelerine göndereceğimizi söylemiştim. Bu açıdan doğru bulmuyorum. Tam tersine hükümetin bu konuda izleyeceği tutarlı politikalarla Suriyelileri kendi ülkelerine göndermesi en büyük arzumuzdur’ dedi.

‘Şiddet ve çatışma çözüm değil’

Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi sürecinin Türkiye’nin itibarını zedelemeyecek şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Şiddet ve çatışmanın çözüm olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, hükümetin bu konuda daha tutarlı ve etkili politikalar izlemesi gerektiğini ifade etti.