Kimler MA-MZ Plakalı Araç Alabilir?

Türkiye'de MA-MZ plakalı araçlar, belirli şartları taşıyan yabancı uyruklu kişiler tarafından alınabilir ve kullanılabilir. Peki, MA –MZ plakalı araçları kimler alabilir Detaylar Kayseri Anadolu Haberde…

Kimler MA-MZ Plakalı Araç Alabilir?

Türkiye'de misafir araçlar, belirli şartları taşıyan yabancı uyruklu kişiler tarafından alınabilir ve kullanılabilir. MA plakalı bu araçlar genellikle Türkiye'de geçici bir süre kalacak olan veya bir görev için burada bulunan yabancı vatandaşların almasına uygundur.

Kimler MA-MZ Plakalı Araç Alabilir?

 

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı'ndan çalışma izni alan yabancılar, yurtdışında yerleşik olan yabancı basın kuruluşlarının Türkiye'deki çalışanları, federasyonlara bağlı yabancı sporcular ve yurtdışında emekli olup Türkiye'de yerleşik yabancı kişiler MA plakalı araç edinebilirler. 

 

Ayrıca, Türkiye'de özel şirketlerde veya kamu kuruluşlarında çalışan yabancılar, yükseköğrenim gören yabancı öğrenciler ve öğretim görevlileri de bu haktan yararlanabilirler. 

Kimler MA-MZ Plakalı Araç Alabilir?

 

MA PLAKALI ARACI TÜRKİYE VATANDAŞI ALABİLİR Mİ?

 

MA plakalı araçların satışı sadece bu şartları taşıyan kişilere yapılabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına satışı yasal olarak mümkün değildir. Misafir araç plakaları(MA), İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından verilmekte olup araç sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması gibi bazı önemli şartları bulunmaktadır.