Kira tartışmaları iş yerlerine de yansıdı - Fabrikanın elektriklerini kestiler iddiası!

Kayseri'de bir fabrika sahibinin kiracısı istediği ücreti vermeyince fabrikanın elektriklerini kestiği iddiası ortalığı karıştırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kira tartışmaları iş yerlerine de yansıdı - Fabrikanın elektriklerini kestiler iddiası!

Kayseri’de bir fabrika sahibinin kiracısı istediği ücreti vermeyince fabrikanın elektriklerini kestiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Kayseri’de ev sahibi kiracı tartışması iş yerlerine de yansıdı. İddiaya göre mülk sahibi kira ücretini artırmak istedi. Kiracı mülk sahibinin istediği ücreti kabul etmeyince de fabrikanın elektriklerini kesti. İddiaya söz konusu olan fabrikada 30 kişinin çalıştığı bilgisi edinildi. 

Gazeteci Azim Deniz'in sosyal medyada yayımladığı videoda kiracı şu ifadeleri kullandı, ‘Dükkan sahibimiz 2 yıllık sözleşmemiz olmasına rağmen bize kirada fahiş artırım yapmak istediğinden dolayı 1 yıl daha sözleşmemiz olmasına rağmen elektrik trafosunu kapatmak suretiyle bizim işimizi engelledi. Usulsüz ve haksız bir şekilde 30 kişinin ekmeğine mani oldu. Bu kira, kiracı ve mülk sahiplerinin vicdansızlıklarını hepinizin takdirine sunuyorum’

Mülk sahibi, kiracının elektriğini kesebilir mi?

Düzenlemelere göre kiraya veren, kiracının elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini kiracının bilgisi ve rızası dışında sonlandırırsa; kiracı kiraya veren hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilir. Kiracı uğramış olduğu zararın tazmin edilmesi için ev sahibine maddi ve manevi tazminat davası açabilir.