Kira zammı yetmezmiş gibi şimdi o ücrete de zam!

Kiralara gelen zamlardan sonra ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren diğer ücretlere de zam yapılacak. Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber detaylarında…

Kira zammı yetmezmiş gibi şimdi o ücrete de zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen yıldan beri ev sahipleri ve kiracılar arasında ciddi problemler yaşanıyor. Fahiş tutarlarda yapılan kira zamları nedeniyle kiracılar zor zamanlar yaşıyor. Kira zamları, bazı yerlerde %200’ü geçiyor. Bu nedenle kiracılar ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar, mahkemelere taşınıyor. Asgari ücret yapılan ara zamla birlikte birçok kaleme de zam gelmesi beklenirken, ev sahibi ve kiracıları üzecek haber geldi. Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın aidatlara da yansıması bekleniyor.

Kira zammı yetmezmiş gibi şimdi o ücrete de zam!

Personel giderlerinin artacağına dikkat çeken uzmanlar, yüzde 30'dan fazla yapılacak zamlar için ev sahibi ve kiracıları uyarıyor. Hem ev sahipleri hem de kiracılara kötü haber geldi. Şehirden şehire, şehirler içinde de bölgeden bölgeye farklılık gösteren aidatlar, en düşük 200 TL'den başlarken binlerce TL'ye kadar çıkıyor. Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük son zammın aidatlara da yansıması bekleniyor. Hem site hem de konut aidatlarında en önemli gider kalemi olarak gösterilen personel maaşları, asgari ücret zammıyla birlikte artacak.
Yüzde 30 artabilir
Asgari ücretin Temmuz ayında 11 bin 402 TL olmasıyla birlikte benzer artışın da aidatlarda olacağı belirtiliyor. Yani aidat tutarı ortalama yüzde 30 artabilir.