Kırıkhan depremi, büyük depremin habercisi mi?

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde bugün meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem hakkında son gelişmeler, jeoloji mühendisi Adnan Evsen'in analizleri ve artçı sarsıntılarla ilgili bilgilendirme. Detaylar Haberimizde…

Kırıkhan depremi, büyük depremin habercisi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi bugün, sabah saatlerinde 4.9 büyüklüğünde bir sarsıntıyla uyandı. Doğu Anadolu Fay Zonu'nun batısında meydana gelen bu deprem, neyi ifade ediyor? Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası Eski Başkanı Adnan Evsen, yaşanan depremin 6 Şubat'taki büyük sarsıntıların bir artçısı olduğunu belirtti. Peki vatandaşın sıkça sorduğu bu deprem yeni bir büyük depremin habercisi mi? olmadığını belirtti.
Evsen, yaptığı açıklamada, " Doğu Anadolu Fay Zonunun biraz batısında #Kırıkhan (#Hatay)'da 4.9 Mw büyüklüğünde 6 Şubat depremlerinin tetiklemiş olduğu artçı bir deprem olmuştur.   Bu deprem yeni bir depremin habercisi değildir. Artçıdır. Sıklığı azalsa da bu büyüklükte depremler olabilir’." dedi. Evsen ayrıca, vatandaşları sakin olmaya ve artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. 
Evsen, Hatay ve çevresinde yaşayanlar, özellikle Doğu Anadolu Fay Zonu boyunca, artçı sarsıntıların devam edebileceğinin altını çizdi. 
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ‘İlimizde saat 05.32'de yaşanan Kırıkhan merkezli 4.8 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiştir. Gelişmeler ekiplerce hassasiyetle takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur’ ifadelerini kullandı.