Kırmızı alarm

Terör olaylarının oluşturduğu atmosfer huzur şehri Kayseri'de de kendini hissettirdi. KayseriEmniyet Müdürlüğü, şehrin bütün bölgelerinde gerekli olan tedbirleri alırken, halkın yoğun olduğu bölgelerde de güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Kırmızı alarm

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü, terör örgütlerinin eylemlerine karşı kırmızı alarma geçti. Terör örgütü PKK ile IŞİD’in şehirlerde başlattığı saldırılara karşı önlemlerini üst seviyeye çıkaran emniyet müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde, şehir giriş ve çıkışlarında araç ve kişilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Özel Hareket Polislerinin de eşlik ettiği aramalarda şüpheli şahıslar gözaltına alınıyor.

AVM’LERDE GÜVENLİK ARTIRILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün PKK'nın olayları ülke geneline yaymayı planladığı ve kırsaldaki kadroların devreye girdiği uyarısı üzerine de polisin izinleri iptal edilirken, halkın yoğun olduğu bölgelerde ve alışveriş merkezlerinde devriye ekipleri tedbir aldı. Kayseri’de ki alışveriş merkezlerinin otoparklarına giriş yapan araçlar, detektörlerle aranırken, LPG’li araçların giriş yapmalarına izin verilmiyor.

ÖZEL GÜVENLİK ARTTI

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı Emniyetin yanı sıra iş dünyası da tedbirleri arttırdı. Başta merkezi yerlerdeki oteller, AVM'ler ve holding binaları ile fabrikalarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Özel güvenlik firmalarının da personelini bu konuda uyardığı belirtilirken, özel güvenlik talebinin de arttığı ifade ediliyor.

AVM'LERE UYARI SİSTEMİ GELİYOR

Terör saldırıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra AVM'lerde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "Araç kontlor ve güvenlik noktalarında önlemler sıklaştırıldı. Sadece aramalarla değil, kameralar ve yeni teknolojilerle yaşanacak saldırılara karşı önlem almaya çalışıyoruz. Bu alanda yüz tanıma sistemleri kuruluyor. Böylece şüpheli kişiler kolluk kuvvetleriyle paylaşılıyor" dedi.

ŞEHİR EFSANELERİ DE ARTTI

Terör saldırılarına karşı vatandaşlar uyarılırken, şüpheli gördükleri her kişi veya aracı polise bildirmeleri isteniyor. Bununla birlikte, halk arasında, saldırılarla ilgili birçok söylenti ve dedikodu da dolaşıyor. Kayseri’de “bomba yüklü aracın bir büyük alışveriş merkezinin otoparkında ele geçirildiği”, “meydanda yapılacak bir gösteride bomba patlatılacağına dair bilgiler bulunduğu” ve “bir aracın Kayseri’ye gelmeden yakalandığı” şeklindeki dedikodular da halk arasında sıkça dillendirilmeye ve sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. ÖZEL HABER - Malik ÖZCAN