Kırmızı alarm

Üst solunum yolu şikâyetlerinin artması nedeniyle Kayseri'deki hastaneler dolup taşıyor. Özellikle akşam saatlerinde acil servislerinde izdiham yaşanan hastaneler alarm veriyor.

Kırmızı alarm

Ülke genelinde üst solunum yolları şikâyetleriyle hastaneye gidenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Üçlü virüs salgını nedeniyle çevremizde neredeyse 3 kişiden biri hasta haline geldi. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu hastalıkların iyileşme süreci de çok uzun sürüyor, bu da ‘COVID mi oldum’ endişesini beraberinde getiriyor.

ÜÇLÜ VİRÜSE DİKKAT

Uzmanlar, vatandaşları salgına karşı uyarırken, pandemi döneminde gösterilen duyarlılığın yeniden sergilenmesinin önemine vurgu yapıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle sağlık merkezlerine başvuranlarda grubun yayın olduğunu belirterek, üçlü virüse işaret etmişti. Koca, “Hastalıkların yaygınlığını sıralamak gerekirse, ağırlıklı olarak influenza, RSV, Rhinovirus ve COVID şeklinde.” Açıklamasını yapmıştı.

İYİLEŞME SÜRESİ UZUN

Yaklaşık 2 aydır artış gösteren vakalar nedeniyle Kayseri’deki hastaneler adeta dolup taşıyor. Özellikle akşam saatlerinde hastanelerin acil servislerinde başlayan yoğunluk sabah saatlerine kadar devam ediyor. Kayseri Şehir Hastanesi’nin acil servisinde bir gecede bine yakın hastanın başvurduğu belirtiliyor. Benzer bir durum diğer ilçe hastaneleri ile özel hastanelerde de yaşanıyor. Salgından en çok etkilenen kişiler ise bebek ve çocuklar oldu. Hastanelere başvuranların yarından fazlasını bu yaş grubundakiler oluşturuyor. Diğer grip vakalarının aksine daha kolay bulaşan virüsün, vücuttan atılma süresi de bir hayli uzun.