Kış geliyor, bot ve mont fiyatları cep yakıyor!

Kayseri'de havaların soğuması ve yağışlı havanın başlaması ile vatandaşlar kışlık kıyafet hazırlıklarına hız verdi. Mağazalarda kışlık ürünler raflara çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kış geliyor, bot ve mont fiyatları cep yakıyor!

Kayseri de sonbahar mevsimi son günlerde hızlı hissedilmeye başlandı. Gece ve akşam saatlerinde hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşüyor. Sabah erken saatlerinde ise yine serin hava etkisini gösteriyor. Vatandaşlarda kar yağışı başlamadan kışlık kıyafet ihtiyaçlarını gidermek için piyasa araştırmasına başladı. 

Kışlık bot ortalama 2000 TL 

Kışın sağlıklı ve güvenli bir yürüyüş için tercih edilen su geçirmez ve kaymaz tabanlı botların fiyatları bu sene geçtiğimiz seneye göre yaklaşık olarak yüzde 20 artış göstermiş durumda. Ortalama su geçirmez bot fiyatları kalitesine ve malzemesine göre değişiklik göstermekle beraber 1500 TL’den başlıyor. Fiyatı daha ucuz botlarda bulunabiliyor fakat vatandaş fiyatı düşük olan botların aynı zamanda dayanıklılık ve kalitesinin düşük olduğunu ifade ediyor. Malzemesi deri olan botlar ise 3000 TL bandında seyrediyor.

Montlarda fiyat farkı çok!

Kışlık montlarda yaşanan fiyat farkları ise dikkat çekiyor. Kalitesi ve modeline göre ciddi fiyat farklılıkları görülen montların ortalama fiyatı ise 1800 TL civarında değişiklik gösteriyor. Mont fiyatlarındaki değişikliğin en önemli neden içerisinde kullanılan dolgu malzemesinin cinsi olarak belirtiliyor. Elyaf, suni yün, kaz tüyü gibi çeşitli dolgu malzemeleri kullanılan ürünlerin genelinde ekonomik fiyatı nedeniyle elyaf kullanılıyor.

Kış geliyor, bot ve mont fiyatları cep yakıyor!

4 Bin TL bütçe ayırması gerekli 

Kışlık ürün alışverişi yapmak isteyenlerin ayırması gereken bütçe ise ortalama 4000 TL olarak ifade ediliyor.