Kış Keki - Tahinli Kek - Bu Lezzete Bayılacaksınız!

Kış geliyor. Soğuk günlerde içimizi ısıtacak enfes bir lezzetle sizi tanıştıraacağız. Tahinli kekin yumuşacık dokusu ve doyurucu aromasına bayılacaksınız. Pratik tatlı, kurabiye tarfileri için bizi takip etmeyi unutmayın.. Tahinli kekin tarifi ve püf noktalarının detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kış Keki - Tahinli Kek - Bu Lezzete Bayılacaksınız!

Kışın sizi lezzet zirvesine çıkaracak, lezzetine bayılacağınız muhteşem Tahinli kek tarifi ile karşınızdayız. Tahinle buluşan bu muhteşem kek soğuk günlerde içinizi ısıtıcak. Tam kıvamında yumuşaklıkta bir kış şöleni! Misafirlerinize ikram edebilir, çay yanı veya kahve yanında ikram da bulunabilirsiniz. Tarif ve püf noktalar haberimizde;

Malzemeler;

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

3 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı tahin

Hazırlanışı;

4 yumurtayı önce çırpma kabına alın. Yumurtayı iki dakika çırpın ve üzerine yavaşça şekeri ekleyin. Yaklaşık 10-12 dakika mixerin turbo bölümüyle çırpın. Şeker seslerinin gelmemesine dikkat edin. Püf noktası;  yumurta ve şekeri ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar çok kabarır. Yumurtaların oda sıcaklığında beklemesi de şekeri hemen erimesinde etkili olacaktır.

Üzerine süt, sıvıyağ ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Püf noktası: kekinizin sünger gibi olmasını istiyorsanız yağı döktükten sonra aynı bardağa yarım ölçüde ılık su koymalısınız. 

Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz.

Hazırladığımız kek harcını bir fırın tepsisine döküyoruz ve üzerine bir bardak tahini gezdirerek döküyoruz. (dilerseniz, damak zevkinize göre tahin pekmez karışımı da dökebilirsiniz)

Kek harcına döktüğümüz tahine bir bıçak yardımıyla şekil veriyoruz. Üzerine susam ve dilerseniz ceviz ekliyoruz. Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Kış Keki - Tahinli Kek - Bu Lezzete Bayılacaksınız!