Kış mevsimine uygun meyveler bu tarifte buluştu – Atom kurabiyesi
Kış mevsiminde tüketmek adına hazırlanan kuru kayısı, incir, kuru üzüm bu tarifte buluştu. Sıcak kış akşamlarında çay yanında keyifle tüketeceğiniz bu 'Atom Kurabiye' hem sizin hem de misafirlerinizin gözdesi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kuru üzüm, incir, kayısı kış mevsiminde tüketmek adına hazırlanıyor. Bu muhteşem meyveler ‘Atom kurabiyesi’ tarifinde buluşuyor. Kış akşamlarında çay yanında keyifle tüketeceğiniz bu kurabiye favoriniz olacak.
Kış mevsimi meyveleri bu tarifte buluşuyor. Elma, incir, kayısı ve üzümün müthiş uyumu ‘Atom kurabiye’ de buluşuyor. Damak zevkinize göre üzerine ekleyeceğiniz bir kaşık pekmez de bu lezzeti taçlandıracak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
2 orta boy kırmızı elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet kuru kayısı
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı kuru üzüm
Üzeri için:
1 adet yumurta akı
İri kıyılmış ceviz içi
Hazırlanışı
Öncelikle kurabiyelerin iç harcını hazırlayarak başlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya alalım. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyip orta ateşte elmalar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım ve elmalar suyunu çektikten sonra tarçın ekleyip karıştıralım. Son olarak küçük küçük doğradığımız diğer kuru meyveleri ekleyip karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alalım.
Hamuru için oda sıcaklığında bekleyen margarin ve diğer malzemeleri uygun bir yoğurma kabına alalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde hafif açarak çukur oluşturalım. Oluşturduğumuz çukurun içerisine 1 tatlı kaşığı hazırlamış olduğumuz harçtan ekleyerek kapatıp yuvarlayalım. Şekil verme işlemi bittikten sonra kurabiye hamurlarını önce yumurta akına ardından da bolca ceviz içine bulayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim. Fırından alır almaz damak zevkinize göre üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez dökebilirsiniz. Afiyet olsun!