Kış Tatlısı - Kabak Tatlısı - Pratik Tatlı Tarifleri
Soğuk günlerde içimizi ısıtacak harika bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Kabak tatlısı, hem pratik hazırlanışıyla hem de benzersiz lezzetiyle sofralarınıza konuk olmaya hazır. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Soğuk günlerde içimizi ısıtacak harika bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Kabak tatlısı, hem pratik hazırlanışıyla hem de benzersiz lezzetiyle sofralarınıza konuk olmaya hazır. İşte, kış tatlıları arasında öne çıkan bu nefis tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan pratik tarif! Bu kolay tarifle, kışın enerji depolamak ve tatlı bir mola vermek artık çok daha keyifli! Kabak tatlısı, pratik yapımıyla ve harika lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak. Denemek için sabırsızlanacaksınız! Tarifin detayları haberimizde...
Malzemeler;
1,5 kg kabak
4 su bardağı şeker
Üzeri için isteğe bağlı tahin fındık ya da ceviz
Hazırlanışı;
Kabakların kabuğunu soyup içini temizledikten sonra büyük dilimlere bölelim. Pişerken küçüleceğini düşünerek dilimlerseniz daha güzel oranlarda tatlı elde edersiniz. Tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyin (dilerseniz karanfil ve tarçın ekleyebilirsiniz). Ayrı bir tencerede kalan 2 su bardağı şekeri kısık ateşte karıştırmadan arada sallayarak eriyene kadar bekleyin. Tamamen eriyen şekeri tencereye ilave edin. Önce kapağını kapatıp şeker iyice sulanana kadar pişirin. Daha sonra kapağı açıp kabaklar iyice pişip şeker kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. İsteğe göre forumda 250 derece alt üst ayarda fırın kabına alıp kızartabilirsiniz. Daha sonra üzerine isteğe göre tahin ve fıstık döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...