Kısıtlı bütçe ile hem belediye borcunu hem de halka hizmet borcumuzu ödüyoruz

Bünyan'da belediyenin başına geçtiği günden bugüne dur duraksız çalışan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 'Kısıtlı bütçemiz ile hem belediyenin borçlarını hem de halka olan hizmet borcumuzu ödüyoruz' dedi.

Kısıtlı bütçe ile hem belediye borcunu hem de halka hizmet borcumuzu ödüyoruz

Dünden bugüne Bünyan'ın merkezi ve mahalleleri içerisinde yaptığı hizmetler ile ses getiren Bünyan Belediye Başkanı Gülcüoğlu, gazetemize yaptığı açıklamalarında belediyenin 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile hinterland alanının 130 kilometrenin üzerine çıktığını ve bunlarla beraber borçlarının, hizmet alanının, çalışanlarının arttığını ancak aynı oranda gelirlerinin artmadığını dile getirerek, buna karşılık göreve geldikleri günden itibaren fakir edebiyatı yapmadıklarını ve kısıtlı bütçe ile hem belediyenin birikmiş olan borçlarını ödemeye başladıklarını hem de bununla beraber halka karşı olan hizmet borçlarını yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. 

Göreve geldikleri günden itibaren Bünyan'ın mahallelerini karış karış, adım adım gezdiklerini ve bir ihtiyaç tespiti yaptıklarını vurgulayan Başkan Gülcüoğlu, yeni geldik, hele bir anlayalım dinleyelim gibi bir yaklaşımlarının olmadığını ve hemen hizmete başladıklarını kaydetti.

KISITLI ÖDENEK İLE ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Belediye hizmetleri hakkında bilgiler veren Bünyan Belediye Başkanı Gülcüoğlu, hizmetleri hane halkı sayısına bakmadan, bize oy vermiş vermemiş şeklinde ideolojik yaklaşmadan, ayrıma gitmeden bütün mahallelere dokunduklarını söyleyerek şunları kaydetti: "Belediye'de hizmet alanı ve giderleri artmış, ancak mali gelirleri artmamış bir tablo var. Benim kasa raporum var. Her gün akşam getirilir bana bu rapor. Şimdi bu ayın geliri yazıyor. İller Bankası'ndan para çıkartılmış. KASKİ ve Büyükşehir payına düşeni almış ve bize kalan para çok cüzi. Bu para ile belediyemizin kadrolu çalışanlarının maaşı, zabıtaların, temizlik hizmetleri personeli ile sözleşmeli personelim maaşını verdiğiniz zaman da bize aylık çok az bir para kalıyor. Burada şu ortaya çıkıyor. Biz bu zamana kadar 10 milyon Lira kadar borç ödedik. Bunlarla ödemedik, ödesek 10-15 sene sürer. Çok şükür bürokrasiden ve Ankara'dan gelmiş olmamız ve oradaki birçok diyaloğumuzu da ortaya koymak suretiyle buraya dışarıdan ek gelir getirerek yapıyoruz. Bir yandan borcumuzu ödüyoruz, bir yandan da halka hizmet ediyor, bu borcumuzu ifa ediyoruz."

GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA 1 LİRA BORÇ BİRİKTİRMEDİK

Belediye'de yönetime geldikleri günden bu zamana kadar 10 milyon lira civarında geçmişe ait borç ödediklerini ve Bünyan'a başta alt yapı olmak üzere bir çok hizmeti de sunduklarını, parke de Bünyan'ın tarihinde olmadığı kadar parke döşemesi gerçekleştirdiklerini paylaşan Başkan Gülcüoğlu, bunların yanında ise göreve geldikleri günden bu zamana kadar 1 Lira borç biriktirmediklerini sözlerine ekledi. Başkan Gülcüoğlu, "Bir yandan belediyenin borçlarını yapılandırıp, bunları öderken, diğer yandan da borç biriktirmedik. Şu an bizim belediyeyi devraldığımız günden bugüne 1 Lira borcumuz bulunmamaktadır. Tüm bunlarla birlikte de hizmetlerimizi, çalışmalarımızı aksatmamaya da özen gösterdik. Böyle de devam edecek inşallah" dedi.

TOKİ'DE SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR 

Normalde Kayseri Gaz'ın böyle bir planı ve halkın da böyle bir düşüncesi olmadığını, bunun olmayacağına inandırılmış olduğunu dile getiren Başkan Gülcüoğlu, Bünyan'a doğal gazın getirilmesi noktasında ısrarcı oldukları için bu projenin gerçekleştiğini vurgulayarak, bu ve bunun gibi bazı konuların da küçük birtakım çevreler tarafından spekülasyon malzemesi yapıldığından yakındı. Başkan Gülcüoğlu, "Hizmet reddediliyor. Küçük bir güruh tarafından ideolojik yaklaşılıyor ve hizmet sulandırılmaya çalışılıyor. Doğalgazı istemeyenler var, buraya lüks olduğunu söyleyenler var. Sıcak asfalta karşı çıkanlar var, hizmeti sulandırmaya çalışanlar var. TOKİ'de de böyle bir durum meydana geldi maalesef. Biz Bünyan'da bir TOKİ yaptıralım dedik. Nereye yaptırılıyor, arsa maliyetini vatandaşa yüklememek için hazine arazisine yapılıyor. Elimizdeki hazine arazisine baktım. İki yer bulduk. Her ikisinin de jeolojik etüdlerini yaptırdım, bunlarla ilgili belgeler kayıtlı. Daha sonra TOKİ'de inceleme yaptı. Burayı uygun gördü, fakat maliyet 1 iken 10'a çıkar dedi. Haliyle burada biz dar gelirli vatandaşları düşünmemiz lazımdı. Oraya da kendisi karar kıldı. Şimdi bunu da sulandırmaya çalışıyorlar. İşte Almayın buradan şeklinde tezviratlar yapılıyor. İşte yerin uzaklığı ile yerinin uygun olmadığına ve yolunun küçük olduğuna dair tezviratlar var. Kardeşim biz belediyeyiz. Oraya biz duble yol yapacağız zaten. Ancak bunlara üzülüyorum. Maalesef yıpratmaya çalışıyor, hizmet istenmiyor ufak bir güruh tarafından" şeklinde serzenişte bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ