Kitap ve kahvenin yanına muhteşem lezzet – Evde mis gibi kış keki
Havaların soğumasının ardından kitap, kahve ve battaniye dönemi başladı. Mental sağlığa çok iyi gelen bu üçlünün yanına enfes lezzetti kış keki ile geldik. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve, kitap ve battaniye üçlüsünün dönemi havaların soğuması ile birlikte başladı. Bu üçlünün yanına çok yakışacak bir kek tarifi ile geldik: Kış keki!
Ceviz, havuç ve tarçının muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu kek tarifi kış aylarının vazgeçilmezi olmaya aday olacak. Muhteşem tarifin detayları;
Malzemeler
3 yumurta
3 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Hazırlanışı
Uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpalım. Şeker ve yumurtayı ne kadar iyi çırparsak kekimiz o kadar kabarır. Ardından sıvı yağ, sütü ilave edelim ve biraz daha çırpalım. Rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız havuçları ve cevizi ekleyerek biraz daha çırpalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımın üzerine ekleyelim. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra kek kalıbımızı güzelce yağlayalım. Kek tabanına biraz un serpelim ve ardından kek harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Kürdanla pişen keki kontrol ettiğinizde, bulaşma olmuyorsa fırını kapatıp, keki içeride 3 dakika bekletelim. Ardından keki çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!