Kitapseverler fiyat etiketi okumaktan korkar oldu!

Kitap fiyatlarındaki yüksek seyir kitapseverler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar kütüphanelere yöneliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kitapseverler fiyat etiketi okumaktan korkar oldu!

Döviz ve basım maliyetlerindeki artış matbaa giderlerini de artırdı. Kitapsever vatandaşlar kitap fiyatlarında yaşanan artışlara tepki göstererek rotayı kütüphanelere çevirdi. 

‘Kitaplardan önce etiketi okuyoruz’

Kitap alışveriş yapmak için bir alışveriş merkezinde bulunan kitap satış mağazasına giden bir kitapsever vatandaş şöyle konuştu ‘Kitap okumayı ve kütüphaneme her hafta bir yeni kitap eklemeyi çok seviyorum. Ancak fiyat artışları artık astronomik seviyeler ulaştı. Daha önce kitap alırken ilk önce arkasını okuyorduk şimdi fiyat etiketini okuyoruz.’ diyerek tepki gösterdi.

Kitapseverler fiyat etiketi okumaktan korkar oldu!

‘Kütüphaneye gidiyoruz’

Lise öğrencisi bir kitapsever ise kitap fiyatlarındaki artışı karşılayamadığı için artık kitap satın alamadığını dolayısıyla artık kütüphaneleri tercih ettiğini söyledi. ‘Kitap okumak için önceden kitap alışverişi yapıyordum ancak artık kütüphanelerden 15 gün süre ile ödünç alıyorum çünkü ekonomik olarak çok zor durumda kalıyorum. Belki çok istediğim kitap olursa onları birkaçını seçerek alıyorum.’ İfadelerini kullandı. 

Vatandaşlar kitap fiyatlarına karşı kütüphaneleri tercih ederken aynı zamanda internet üzerinden gerçekleştirilen kampanyaları takip ederek satış fiyatı daha uygun şekilde kitapları temin etmeye gayret gösteriyor.