Kıyır Kıyır Un Kurabiyesi - Kahve Yanı Kurabiyesi - Püf Noktaları

Kahve severlerin favorisi olacak Kıyır Kıyır Un Kurabiyesi az malzemesi ve pratik yapımıyla vazgeçilmeziniz olacak. Bu tarifi hazırladıktan sonra kahvenizi alın, yanına bir kaç adet kurabiyeden alın ve kahvenizin keyfini çıkarın. Tarif ve püf noktalarının detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kıyır Kıyır Un Kurabiyesi - Kahve Yanı Kurabiyesi - Püf Noktaları

Kahve severlerin favorisi olacak Kıyır Kıyır Un Kurabiyesi az malzemesi ve pratik yapımıyla vazgeçilmeziniz olacak. Bu tarifi hazırladıktan sonra kahvenizi alın, yanına bir kaç adet kurabiyeden alın ve kahvenizin keyfini çıkarın. Tarifin püf noktaları haberimizde...

Kahve saatlerinizi renklendirecek harika bir lezzet arıyorsanız, Kıyır Kıyır Un Kurabiyesi tam size göre! Bu tarif, az malzemeyle kolayca hazırlanabilen, ağızda dağılan bir dokuya sahip lezzetli kurabiyeler sunuyor. Hem pratik hem de göz alıcı bir atıştırmalık için tarifin detayları şöyle;

Malzemeler;

500 gram sade yağ (dilerseniz ilk denemede ölçüyü yarıya indirebilirsiniz) (veya margarin)

2 su bardağı pudra şekeri

2 paket vanilya

Un (yavaş yavaş ve kontrollü ekleyeceğiz)

Üzeri için;

Pudra şekeri

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Malzemeler oda sıcaklığında beklemiş olursa daha güzel bir hamur elde edersiniz. Yavaş yavaş un ekleyip, yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kolay şekil alabilen bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Dilerseniz bu tarifi margarinle de yapabilirsiniz. Margarinle yapacaksanız, margarini eritip, buzdolabında donduraak suyu çöktükten sonra yağın kendisini alarak yapabilirsiniz. (Vita veya tarin ile de yapılabilir)

Hazırladığımız hamurdan parçalar alarak, elimizde sıkıştıralım. Rulo yapıp, çatalla şerit halinde uzunca şekiller yapıp, kesip tepsiye dizelim.

Kıyır Kıyır Un Kurabiyesi - Kahve Yanı Kurabiyesi - Püf Noktaları

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirelim. İlk 15 dakikası 150 derecede, son 5 dakikası 100 derecede pişirelim. (kurabiyelerin beyaz kalması için bu ayarı yapıyoruz)  Afiyet olsun...