Kıymalı Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? | Enfes ve Kolay Tarif | Türk Mutfağı
Kıymalı kabak yemeği tarifi ile karşınızdayız. Evde kolayca ve hızlı bir şekilde harika bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Türk Mutfağının enfes lezzetleriyle sofralarınızı şenlendirin. İşte detaylar…
Sofralarınıza lezzet katacak, hem kolay, hafif hem, hem de doyurucu bir yemek tarifi olan kıymalı kabak yemeği tarifi ile karşınızdayız. Kıymalı kabak yemeği tarifi için doğru yerdesiniz. Enfes kabakları, kıyma ile birleştirerek harika bir ana yemek elde etmek mümkün. Peki, kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte adım adım kıymalı kabak yemeği tarifine geçelim...
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
250 gr kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı su
Hazırlık aşaması:
Kabakları yıkayın ve küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Domates ve yeşil biberi yıkayıp doğrayın.
Yapılışına geçelim:
Tencereye sıvı yağı alın ve doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Doğranmış kabakları, domatesleri ve biberleri ekleyin.
Tuz ve karabiber ile baharatlandırın.
Yarım çay bardağı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Servis Önerisi: Yanında yoğurt ve pilav ile servis yapabilirsiniz.
Türk Mutfağının enfes lezzetlerinden olan kıymalı kabak yemeği hazır, afiyet olsun.