Koç: 'Bir sanat yok oluyor'

Eski Sanayi bölgesinde, ahşap oymacılığı işi ile uğraşan Selahattin Koç, bir sanatın yok olduğunu ifade ederek 'Bilinçli tüketici el ile işlenen malzeme kullanır' dedi.

Koç: 'Bir sanat yok oluyor'

Konu hakkında bilgiler aktaran ahşap ustası Selahattin Koç, Eski Sanayi bölgesinde, 43 yıldır ahşap işleme sanatı ile uğraştığını dile getirerek; “Bu meslekte oldukça iyi olduğumu düşünüyorum. Bu konuda destek alabilirsem ben bu mesleği genç nesillere öğretebilirim. Ama şu an işler biraz durgun. Çırak bulmak ise zaten başlı başına bir sorun oldu. Eskiden bizim büyüklerimiz bizi bir meslek erbabı olalım diye iyi bir ustanın yanına işe yerleştirirdi. Ama şimdiki çocuklar işleri güçleri bilgisayar oyunlar, televizyon gibi şeyler. Tabi ki bu yüzden de çocuklar büyüyene kadar bir meslek sahibi olamıyorlar. Bu çocuklar düzgün bir okul da okuyamadılarsa vay hallerine, 17-20 yaşında artık kocaman bir adam oluyorlar. Ben bu adamlara nasıl öğretirim bu işi, şunu yerden ver desem ters ters bakar bana kendin al diye. Bu yüzden çocuklarımızı küçük yaşlarda, hafta sonları, okuldan sonra, sadece benim işim için demiyorum başka işlerde olabilir bir meslek sahibi olması, yapmasa bile kolunda bir altın bilezik bulundurması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Ahşap ustası Koç, dükkanında; nikah masası, şezlong, kral tahtı, süs eşyaları, beşik, gemi gibi şeyler yaptığını söylerken, bilinçli tüketicinin bu tür eşyaları tercih edeceğini bildirdi. HABER-FOTO: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ