Kocasinan Belediyesi'nin dokunmadığı yer kalmadı

Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gazetecilere kent merkezi ile çevre mahallelerdeki yol, imar ve turizm çalışmalarını anlattığı bir gezi düzenledi.

Kocasinan Belediyesi'nin dokunmadığı yer kalmadı

Çok sayıda gazetecinin yer aldığı tanıtım gezisinde Başkan Çolakbayrakdar, gazetecilerle birlikte otobüse binerek merkez mahalleler ile çevre mahallelerdeki yol, imar, kentsel dönüşüm ve turizm çalışmalarını anlattı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
YOLLARA ÖNCELİK VEREREK PLANLI ŞEHİRLEŞME
 
Tanıtım gezisinde ilk olarak Yakut Mahallesi’ndeki yol çalışmalarını yerinde tanıtan Çolakbayrakdar, “Nüfusu hızla artan mahallelerimizden birisi de Yakut Mahallesi. Biz de buradaki planlamalarımızda yollara öncelik veriyoruz. Önce yolları düzenliyoruz, daha sonra mahallenin planını yapıyoruz. Bu sayede en baştan planlı şehirleşme imkanı sağlanıyor” diyerek, buradaki iç yolların ana arterlere bağlanacağını ve yapılan yolların içerisinde bisiklet yollarının da bulundurduğunu dile getirdi. 
 
ZÜMRÜT’E SOSYAL MARKET
 
Gazetecilerle sürdürdüğü tanıtım gezisinde Zümrüt Mahallesi’ndeki çalışmaları da yerinde aktaran Başkan Çolakbayrakdar, Kadir Kas Kongre Merkezi’nin yanındaki boş alana, verenin de alanın da birbirini görmediği, ihtiyaç sahipleri için kıyafet alış-veriş imkanı sağlayan bir ‘sosyal market’ inşa edeceklerini duyurdu. Bir mağaza şeklinde hizmet verecek olan sosyal marketin ihtiyaç sahiplerine tahsis edileceği belirtildi. Çolakbayrakdar ayrıca “Yeni yollar yaparken çevresinde binalar oluşmadan bütün her şeyi kapsayan ulaşım alanları oluşturmaya özen gösteriyoruz. Yani yapılacak yeni yollarda üst yapı, alt yapı, bisiklet yolu, yaya yolu ve araç yolu faaliyetleri gibi çalışmalar önceden planlanarak yapılmaktadır. Bunun ilk örneğini de Zümrüt Mahallesi’nde hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
HAVA MANİÂ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
 
Erkilet Bölgesi’ndeki Sivil Havacılık Kuralları gereği uygulanan hava maniâ yönetmeliği hakkında konuşan ve kendilerinin de belediye olarak bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çolakbayrakdar, “Hava maniâ konusundaki ruhsat çalışmaları tamamlandı” dedi.
 
SEYRANİ’DE DE KENTSEL DÖNÜŞÜM
 
Verdiği bilgilerde, referandum ile birlikte siyasi istikrarın, siyasi istikrar ile ekonomik istikrarın artacağını ve bunlar neticesinde de kentsel dönüşümün daha da hızlanacağını bildiren Çolakbayrakdar, Seyrani Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgiler vererek “400 bin metrekare üzerinde 61 bloktan oluşan kentsel dönüşüm alanı oluşturmaktadır. Daha modern, daha kaliteli ve daha yaşanabilir Kocasinan için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçenin çehresini değiştirerek, sosyal mekanlar oluşturuyoruz. İmarsız yapılaşma olan yerde istimlak çalışmamız tamamlandıktan sonra dönüşümler yakın bir zamanda hayat bulacak” dedi.
Açıklamalarında ayrıca Erkilet’te yeni parkların yapıldığını, Yıldız Bulvarı’ndaki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Bulvarı’nın şehre kuzeyden giriş olduğunu ve bu nedenle bulvarın şehre yakışır, şehre gelenleri güzel karşılayacak biçimde yapılacağını ifade etti.
 
“BAYRAMHACI’YI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ”
 
Bildiğiniz gibi her hafta şehrimizin değişik mahallelerinde ağaç dikme etkinlikleri yapıyoruz. Bugünde Bayramhacı Mahallemizde bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Buraya kadar gelirken neler yaptık, yapacağız onları anlattık. Burada da ağaç dikerken bu değerlerimizi, güzelliklerimizi şehrimize tanıtmak ve çevremizi yeşillendirmek istedik. Bayramhacı Mahallesi, arkamızdaki barajla birlikte gerçekten görülmesi gerek bir yerimizdir. Bilindiği üzere burası yeraltında jeotermal suyun bulunduğu bir yer. Zaman zaman konunun uzmanı akademisyenler ile uzmanlar ile bir araya gelerek bu konuda neler yapılabileceği yönünde çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman da buraya gelen turizmciler buradaki güzellikleri kaleme aldılar. Burası aslında bakir bir yer. Biz de bu güzelliği bozmadan çalışmalarımızı yapacağız. Hemen arkamızda Ürgüp-Avanos bölgesi var. Buraya gelen turistler için inşallah belli bir program dahilinde Bayramhacı Mahallemiz ile birlikte turistleri Kayserimize getirebilmenin yollarını da araştırıyoruz. İnşallah Bayramhacı Mahallemizin de turizm noktasında şehrimize katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi. 
 
Konuşmanın ardından ağaç dikimine geçildi. Gazeteciler ve Başkan Çolakbayrakdar ağaç dikimi ve sulaması yaptı. Yetkililerden edinilen bilgiye göre 200 civarında ağaç dikildiği öğrenildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ