Kocasinan Kayseri'nin yeni yüzü olacak

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılında 825 konut için 300 milyon TL yatırım yaptıklarını açıkladı.

Kocasinan Kayseri'nin yeni yüzü olacak

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerle Kocasinan'ın çehresini değiştirdiklerini vurguladı.

"VATANDAŞIMIZIN HUZURU İÇİN"

2020 yılında 825 konut için 300 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm kapsamında kanuni olarak belediyelerin önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Çolakbayrakdar, Seyrani ve Yunus Emre Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerine dair şu bilgileri verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Seyrani’de vatandaşlarımıza anahtar teslimi yapmıştık. İlk önce sahada kentsel dönüşüm projelerini vatandaşlarımıza bizzat yüz yüze anlatarak geçirdik. Her mahallemizde olduğu gibi Yunus Emre’de de vatandaş anlaşmaları ve köhne binaların yıkımıyla bu aşamaya geldik. 6 blok tamamlamış olduğumuz mahallede Sayın Bakanımızın katılımıyla Türkiye’de ilk defa noter huzurunda 336 konutun dijital ortamda kura çekimiyle hak sahiplerini belirledik. Huzurlu yuvalarda hemşehrilerimizin yaşamaları için dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılında dönüşüm çalışmalarına başladığımız Yunus Emre’de, 2019 yılında dönüşüm konutlarının temelleri atıldı ve pandemi koşullarına rağmen 6 blok inşaatı tamamlandı ve konutları erken bitirmemize rağmen hak sahiplerinin taleplerine göre teslime edeceğiz. Buraya ayrıca sosyal tesis kazandıracağız."

“DÖNÜŞÜMLE ŞEHRİN GELECEĞİNİ GARANTİYE ALIYORUZ”

Ahievran bölgesindeki dönüşümü de beklenenden daha kısa zamanda sağladıklarını dile getiren Çolakbayrakdar, “Ahievran’ın Yavuzselim tarafı 72 konutu tamamladık ve buraya yol yaptık. Bu bölgenin özellikle sağlık ocağı talebi vardı ve dönüşümle sağlık ocağı kazandırdık. İlk anahtar teslimi yaptığımız Ziyagökalp kentsel dönüşümde ise bir yandan teslim ettiğimiz konutlar var ve diğer yandan ise devam eden konutların inşaatı yükseliyor. 2021 yılı yatırım programında yapacağımız Bağdat Caddesi ile Bekir Yıldız Bulvarı’nda yeni yol çalışmasıyla Bağdat Caddesi direk karşıya bağlanacak. Ayrıca Dicle Caddesi’nin devamı olan Osman Kavuncu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarını birbirine bağlayan kısım tamamlanarak, yeni bir aks ile kesintisiz bir ulaşım sağlayacağız. Kocasinan’ın kurucu Başkanı Sayın Ali İhsan Alçı Bey’in ismini burada yaşatacağız. Oto Hurdacılar Sitesi tarafı da dönüşümle yeni çehreye kavuşuyor.” diye konuştu.

“GAYRETİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN DUASINI ALMAK”

Uğurevler Mahallesi'nde vatandaşların isteği üzerine, bir okul inşaatının temelini attıklarını kaydeden Çolakbayrakdar, "Burada da hızlı bir şekilde dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 2021 yılı içerisinde okulu, eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi planlıyoruz. Seyrani Mahallemizde ise 2015 yılında dediğimiz Bekir Yıldız Bulvar kısmını dönüşümle açtık. Şükür Allah’a ne dediysek yaptık. Ayrıca buraya bir okul kazandırıyoruz. Kuşçu bölgesindeki dönüşüm ise sosyal bir dönüşümdür. Vatandaşlarımızın burada keyifle vakit geçirecekleri sosyal alanlar yapıyoruz. Özellikle dönüşümde vatandaşlarımızın duası tarif edilemez. Bütün gayretimiz, vatandaşlarımızın duasını alabilmek içindir." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi