Kocasinan'ın öğretmenleri gönüllere hizmet ediyor [VİDEO HABER]

Kocasinan ilçesindeki yaklaşık 300 öğretmen, koronavirüs salgını dolayısıyla örgün eğitime ara verilmesiyle Vefa Sosyal Destek Grupları'nda hizmet vermeye başladı. Önceden çocukların gönüllerini fetheden öğretmenler, şimdi de evden çıkamayan yaşlılar ve kronik hastaların gönüllerini fethediyor.

Kocasinan'ın öğretmenleri gönüllere hizmet ediyor [VİDEO HABER]

Koronavirüs salgını nedeniyle oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, evlerinden çıkamayan yaşlılar ve kronik hastaların ihtiyaçlarını ayaklarına kadar götürüyor. Kocasinan ilçesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu da, aynı kapsamda, bünyesindeki 300 öğretmenle hizmet veriyor. Salgından dolayı eğitimde online döneme geçilmesinin ardından öğretmenler, bu kez yaşlılar ve kronik hastalara hizmet götürüyor. Vatandaşların 112 acil servise ulaşmalarının ardından, ihbarlar Kaymakamlıklar tarafından değerlendiriliyor ve Vefa Sosyal Destek Grupları’na yönlendiriliyor. Öğretmenler, kendi görev yaptıkları okulların en yakınındaki ihbar alanın ulaşarak, ihtiyaç sahiplerinin ya maaşlarını çekiyor ya da istedikleri alışverişleri yapıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA EKMEK DAĞITIMI ONLARDA

İçişleri Bakanlığı tarafından 11-12 Nisan tarihleri aralığında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında da Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından evlere ekmek dağıtımı yapılacak.

Haber Merkezi