Köfteci Yusufʼta masalar boş kaldı - Kayseri şubesinde durumlar nasıl?
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinde domuz eti kullandığı ortaya çıkan Köfteci Yusuf'un Kayseri şubesinde durumun nasıl olduğu merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde yaptığı denetimlerinde Köfteci Yusuf’un bir şubesinden 400 gram dana ve 300 gram köfte eti numunesi alındı. Yapılan incelemeler sonucunda ette tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilmezken domuz eti tespit edildi.
Firma sahibi Yusuf Akkaş’tan açıklama geldi!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın muayene ve analiz raporuna göre, Köfteci Yusuf’un 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan numune örneklerinde domuz eti tespit edildi.
Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, Öztürk’e verdiği demeçte domuz eti kullanımına dair çıkan haberlerin yalan olduğunu ve 12 bin çalışanının hakkını koruyacağını ifade etti. Öztürk, Akkaş’ın şunları söylediğini aktardı, ‘Başıma ne getirildiğini bilmiyorum. Olayı adalete bildirdim, benim siyasi gücüm yok, işimde ekmeğimde olan biriyim. Yurt genelinde 280 iş yerimiz var. Yanımda 12 bin kişi çalışıyor. 700'ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner var. Bunların arasında böyle bir şey yapmaya kalkışsanız bile yapamazsınız’
‘Ben bir garip kuşum’
Sözcü Gazetesi’nde yer alan diğer bilgilere göre Akkaş’ın, ‘Ben garip bir kuşum, yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim. Bu olayın en kısa zamanda aydınlanması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Kötüler iyilerden daha zeki, iyiler sonuçta her zaman kazanır’ ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.