Kol saatine de vergi olur mu demeyin – Geldi!

Ekonomi yönetiminin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi düzenlemeleri kanun teklifi eleştirilere neden oldu. Savunma Sanayi Fonu'nun gelirlerini artırmayı amaçlayan yeni düzenlemede kol saatlerinden de vergi alınacağı söylendi. Bunun da vergisi olur mu demeyin, oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kol saatine de vergi olur mu demeyin – Geldi!

Savunma sanayii yatırımlarına ilave kaynak olması için yeni vergi düzenlemeleri hayata geçirilecek. Düzenlemenin için en dikkat çekeni kol saatine getirilen vergi oldu.

Savunma sanayii fonunun gelirlerini artırmayı amaçlayan yeni vergi düzenlemesinde motosikletten drona, saatten kredi kartına pek çok ürüne yeni vergiler getiriliyor. Motosikletler için Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kapsamı genişletilerek motor silindir hacmi 100 santimetre küpün altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kW’ın altında olan küçük motosikletler de MTV’ye tabii olacak. İnsansız hava taşıtı olan dronlar da özet tüketim vergisi kapsamına alınacak.

Kol saati vergisi tepkileri topluyor!

ÖTV matrahı 5 bin TL ve üzerinde olan kol saatleri de vergi kapsamına dahil edildi. Lüks tüketim olarak değerlendirilen bu ürünlerde özellikle üst segment saat markalarını alan müşterilere ek maliyet getirecek. Yapılan bu açıklamanın ardından sosyal medyada kol saati vergisine tepkiler büyüyor.

İşte bazı yorumlar;

‘Kol saati vergisi icadına savunma sanayi kılıfı pek iyi olmamış…’

‘Nefes vergisi ne zaman gelecek?’

‘Attığımız adıma vergi ödeyeceğimiz günler çok yakında’

‘Vergi ülkesi güzel Türkiye’m. Daha ne kadar yaşanmaz hale getirecekler seni’