Kolay Kurabiye Tarifi - Cevizli Rulo Kurabiye - Az Malzemeli
Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Cevizli Rulo, Kolay Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Cevizli Rulo, Kolay Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor.
Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
İçi için;
Kayısı reçeli (minik minik doğranmış)veya portakal marmelatı
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Cevizi, toz şekeri ve tarçını mutfak robotunda ince bir şekilde çekin ve bir kenara alın.
Hazırlanışı;
Geniş bir kaba unu alıp, üzerine kuru mayayı ilave edip karıştıralım. Daha sonra eritilmiş margarini ve sütü ilave edip güzelce yoğuralım ve hamurun mayalanmasını beklemeden 5 eşit bezelere ayıralım. Bezeleri merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları 12 eşit parçaya bölelim ve üzerine önce kayısı veya portakal reçelini sürelim.
Sonrasında üzerine cevizli harçtan serpip rulo şeklinde saralım. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede hafif kızarana kadar pişirelim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.