Kolay Kurabiye Tarifi – Fiyonk Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte anneler evde yapılabilecek ve çocukların ilgisini çekecek tarifleri araştırmaya başladı. İşte hem çocuklarınızın hem de misafilerinizin keyifle tüketeceği 'Fiyonk Kurabiye' tarifi. Az malzemesi ve kolay yapımı ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kolay Kurabiye Tarifi – Fiyonk Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte anneler evde yapılabilecek ve çocukların ilgisini çekecek tarifleri araştırmaya başladı. İşte hem çocuklarınızın hem de misafilerinizin keyifle tüketeceği 'Fiyonk Kurabiye' tarifi. Az malzemesi ve kolay yapımı ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! Püf noktası tarifin sonunda! İşte tarifin detayları;

Malzemeler:

200 gram margarin
2 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Üzeri İçin:
Sütlü çikolata
Pasta süsü

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında bekleyen margarin, pudra şekeri ve vanilyayı geniş bir kaba alalım. Krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Karışıma unu ve nişastayı ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silindir şekline getirip çatalla fiyonk şekli verelim.

Kolay Kurabiye Tarifi – Fiyonk Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler

Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. O sırada süsleme hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine erimiş çikolatayı pastacılık fırçası ile ortasına bir çizgi çekin. Daha sonra hemen pasta süsü ile süsleyin. Çikolata tamamen donduktan sonra kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktası: Kurabiyelerinizin daha kıyır kıyır olmasını istiyorsanız hamuru hazırladıktan sonra 15-30 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz.