Kolay Kurabiye Tarifi – Pastane Tadında Elmalı Kurabiye - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Kolay Elmalı Kurabiye tarifi! Görüntüsü ve enfes lezzeti ile hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Pastane tadında elmalı kurabiye tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kolay Kurabiye Tarifi – Pastane Tadında Elmalı Kurabiye - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Pastane Tadında Elmalı Kurabiye tarifi! Görüntüsü ve enfes lezzeti ile hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları;

Malzemeler

4 su bardağı un
200 gram oda sıcaklığında beklemiş margarin (tereyağı da tercih edebilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

İç harcı için

3 elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket vanilya

Hazırlanışı

Hazırlık aşamasına başlamadan önce fırını 180 derece fanlı ayarda ısıtalım. Uygun bir yoğurma kabında hamur için gerekli olan tüm malzemeleri birleştirip yoğuralım. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu sırada da iç harcımızı hazırlayalım. Rendelenmiş elmaları toz şekeri ile birlikte suyunu çekene kadar pişirelim. Ceviz, vanilya ve tarçını da ekleyerek bir tur karıştıralım ve ocaktan alalım. Dinlenen hamurumuzu 1,5 santimetre kalınlığında açıp bardakla yuvarlak şekiller çıkaralım. Soğuyan elma harcını hamurun ortasına koyarak yarım ay şeklinde kapatalım. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…