Komşuda Görüldü – Kayserililer de Heyecan Yarattı

Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alan ve sevimli görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken Alaca Sansar Yozgat'ta görüntülendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Komşuda Görüldü – Kayserililer de Heyecan Yarattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Neslinin tükenmekte olduğu bilinen Alaca Sansar, kendisini Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde gösterdi. 

Emekli Öğretmen Ömer Eker tarafından görüntülenen Alaca Sansar, çıkardığı ürkütücü sesler ile kendisine yaklaşan tehlikeleri uzaklaştırıyor.

İlçede bahçe işi ile uğraşan emekli öğretmen Ömer Eker, daha önce hiç görmediği iki hayvanı bahçesinde görünce, cep telefonuyla fotoğraflarını çekmeye başladı.

Komşuda Görüldü – Kayserililer de Heyecan Yarattı

Eker, nesli tükenmekte olan bu hayvanlarla ilgili, hayvanların görünümünün sevimli olduğunu ancak savunmaya geçtiğinde ürkütücü sesler çıkardıklarını anlattı. Emekli öğretmen Eker, araştırdığında ise hayvanların nesli tükenmekte olan Alaca Sansar olduğunu anladığını belirtti.

Eker olay anı ilgili şunları kaydetti, ‘Kendimize ait bahçemizde işler ile uğraşırken biranda garip sesler gelmeye başladı. Seslerin geldiği yöne doğru gittiğimde iki tane sevimli değişik hayvan gördüm. Bulundukları yere yuva yapmış vaziyette orada duruyorlardı. Araştırdığımda ise hayvanların nesli tükenmekte olan ve kırmızı listede yer alan Alaca Sansar olduğunu öğrendim’ dedi.  

Olayın yaşanmasının ardından Kayserili vatandaşlar kendi bahçelerinde de aynı hayvanın görülüp görülmeyeceği konusunda merakla beklemeye başladılar.