Komşuda örnek olan bu proje Türkiye'de ilk ve tek!

UNESCO dünya müzik şehri olarak bilinen komşu ilimiz Kırşehir, Türkiye'de ilk ve tek olan bir projeye imza attı. Besteci Mozart için hazırlanan müzeden etkilenerek, Bozkır'ın Tezenesi Neşet Ertaş için açık hava müzesi açıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Komşuda örnek olan bu proje Türkiye'de ilk ve tek!

Komşu ilimiz Kırşehir, UNESCO dünya müzik şehri olarak biliniyor. Kırşehirli iş insanı Ercan Malkoç, Avusturya gezisinde etkilendiği Mozart müzesini, Kırşehir’in gözbebeği Neşet Ertaş için bir açık hava müzesine dönüştürdü.

Komşuda örnek olan bu proje Türkiye'de ilk ve tek!

Kırşehirli Malkoç, Avusturya Salzburg gezisinde besteci Wolfgang Amadeus Mozart için hazırlanan müzeden etkilenerek, Kırşehir’de Neşet Ertaş için bir açık hava müzesi yapmaya karar verdi. Türk kültürüne önem veren iş insanı Malkoç, Neşet Ertaş’ı yüceltmek için kolları sıvadı. Kent merkezinde 10 dönümlük alan kiralandı ve çalışmalar başladı.

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın 'Bahça Duvarından Aştım' türküsünden esinlenerek, Türkiye’de ilk ve tek olan bu projeye 'Neşet Ertaş Türkü Bahçası' ismi verildi. Açık hava müzesi eşliğinde yürüyüş imkanı sağlanan bu bahçede, dinlenme ve müzik durakları bulunuyor. Ayrıca Neşet Ertaş Türkü Bahçası’nda toplam 300 çeşit, 3 bine yakın fidan ve çiçek bulunuyor. Sevilen sanatçının eserlerinin isminin verildiği duraklarda bulunan sensörler sayesinde türküler dinleniyor.

Komşuda örnek olan bu proje Türkiye'de ilk ve tek!

14 durak bulunan bahçede usta sanatçının eserleri vatandaşla buluşurken, Neşet Ertaş’ın sözlerinin yazıldığı kemerlerle ziyaretçiler karşılanıyor. Çevre illerden de ziyaretçi akınına uğrayan açık hava müzesinde birçok vatandaş, usta sanatçının sözlerinin bulunduğu kemerlerin altında fotoğraf çekiyor.

Komşuda örnek olan bu proje Türkiye'de ilk ve tek!

Türkiye’de bir sanatçı için eşi ve benzeri olmayan bu projede, her yaştan seveni bulunan Neşet Ertaş’ın doğup büyüdüğü ev de tasvir edildi. Özellikle türkü ve bozlak sevenlerin odak noktası haline gelecek bu açık hava müzesi, son çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilecek.

Sosyal ve kültürel bir proje olan bu bahçe tamamen ücretsizdir.