Komşumuzun Lanetli Köyü Korku Filmlerine İlham Oldu!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Karain Köyü, hayalet bir yerleşim yerine dönüştürdü. Terk edilmiş bu köy, ölümcül hastalığın izleriyle birlikte korku filmlerinin de vazgeçilmez sahnesi haline geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Komşumuzun Lanetli Köyü Korku Filmlerine İlham Oldu!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Karain Köyü, bünyesinde barındırdığı eriyonit minerali nedeniyle kanser vakalarına yol açtığı gerekçesiyle tamamen terk edildi. Zamanında kayadan oyulmuş evleri, tarihi dokusu ve muhteşem manzarasıyla ünlü olan köy, kanser hastalığının yayılmasıyla birlikte boşalmaya başladı. Köyün sakinleri, ölümcül hastalığın pençesinden kurtulmak için evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Komşumuzun Lanetli Köyü Korku Filmlerine İlham Oldu!

Karain Köyü'nün terk edilmişliği, sinema dünyasının da ilgisini çekti. Özellikle korku filmleri için eşsiz bir atmosfer sunan köy, birçok korku filmine ev sahipliği yaptı. ‘Siccin’ gibi büyük beğeni toplayan filmler başta olmak üzere, Karain'in ürpertici ve mistik havası birçok yapımcıyı cezbetti. Eski yapılar arasında çekilen bu filmler, dünya genelinde izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Karain Köyü, günümüzde terkedilmiş yapıları ve hayalet köy havasıyla sinemaseverlerin hafızasında yer edinmeye devam ediyor.