Konaç: 'Bu saldırılara tek vücut olarak cevap vermek önemli'

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, bu topraklar üzerinde oynanan uluslararası oyunların bir parçası olan saldırılara tek vücut olarak cevap vermenin, tek bir duruş ortaya koymanın bunca acıya rağmen yine de en sağduyulu yaklaşım olacağını belirtti.

Konaç: 'Bu saldırılara tek vücut olarak cevap vermek önemli'

Konaç, yaptığı yazılı açıklamada, dün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen hain terör saldırısında son belirlemelere göre 31 kişinin öldüğünü, birçok kişinin de yaralandığını anımsattı. 


Patlayan bombanın, kurbanlarının Türk mü?, Kürt mü?, Arap mı? olduğuna bakmadığını ve kardeşi kardeşe düşman etme hedefine ulaşmak için gözünü kırpmadan kan döktüğünü vurgulayan Konaç, yaşanan bu acı henüz içlerini yakarken yine dün Adıyaman'da PKK terör örgütünün askerlere yönelik saldırısı sonucu gelen şehit ve yaralı haberleriyle bir kez daha sarsıldıklarını ifade etti.


Konaç, terörün yine askerleri, gençleri ve masum canları hedef aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın da acilen şifa bulmaları temennisiyle daha da fazla gözyaşı akmamasını umuyoruz. Bu topraklar üzerinde oynanan uluslararası oyunların bir parçası olan bu saldırılara tek vücut olarak cevap vermek, tek bir duruş ortaya koymak, bunca acıya rağmen yine de en sağduyulu yaklaşım olacaktır. Aksi durum, hainler için akan kan kadar sevinecekleri ikinci bir sebep olacaktır. İktidar ve muhalefeti, siyasi kavgaları bir kenara bırakıp tek yürek millete sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kayseri Barosu olarak saldırıları lanetliyor, milletimize başsağlığı diliyoruz."