Konaç: 'Zekeriya Öz kullanılıp atıldı'

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, gündeme ve yargıyı ilgilendiren meselelere dair ilginç açıklamalarını sürdürüyor. Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Konaç, son olarak eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında görüşlerini açıkladı.

Konaç: 'Zekeriya Öz kullanılıp atıldı'

Zekeriya Öz’ün HSYK tarafından savcılıktan atılmadan önce Ergenekon soruşturmaları yürüttüğü dönemde efsane haline geldiğini, ancak yaptığı yanlış işlerle bu durumlara düştüğünü ifade eden Konaç, Facebook hesabından şunları paylaştı: “Hey gidi heykeli dikilecek savcımız. O günlerde özel bir misyon yüklenmişti kendisine. Zırhlı araç tahsis edilmişti kendisine. Ergenekon ve Balyozda bir kahramandı. Herşey gözümüzün önünde öyle hızlı gelişti ki ... Dünün kahramanı savcımız bugün artık özel düşmanlarımız arasında yerini aldı… Yoksa sana ÖZel olarak biçilen misyon mu doldu... kullanıldın ve atıldın... sanki sifon sendromu senin ki... Kızalım mı? Üzülelim mi? haline şaşkınız! İşin ÖZü uzun zamandır içimden geçen şeyleri imkanım olsa Özelde yüzüne söylemek isterdim... tıpkı reklamdaki çocuk gibi; açıkça yüzüne dümdük!!”

Konaç, Öz’e figüran gibi bir sonun hazırlandığını da ifade ederek, “Ataların dediği gibi (ne oldum değil, ne olacağım demeli). Keşke birileri için adalet adına haktan ve hukuktan ayrılmış görüntüsü vermeseydin. Keşke tetikçiye dönmeseydin” cümlelerine yer verdi.