Kontrol Sende Hayat Sende!

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Şubesi iş birliği ile yürütülen 'Kontrol Sende, Hayat Sende' projesi kapsamında öğrencilerin katılımıyla, bağımlılıkla mücadele etkinliği gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kontrol Sende Hayat Sende!

Cumhuriyet Meydanı'nda Valilik binasının önünde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Yeşilay temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kontrol Sende Hayat Sende!

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Şu anda Kayseri'de 16 ilçedeki okulların tüm Yeşilay Kulübü öğrencileri ve öğretmenleri, ayrıca Yeşilay derneğinin tüm üyeleri, temsilcilerinin, farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli kartlar hazırladıklarını söyledi.

Karaköse, "Onları halkımıza, esnafa, insanlara dağıtıp bağımlılıkla ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyorlar. Bizler sağlıklı, zihinleri, ruh sağlıkları yerinde, zararlı alışkanlıklardan uzak, çağın gerçeklerini taşıyan, geçmişini, tarihini, özünü, kültürünü, ve medeniyetini bilen gençler yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Kayseri Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ve sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda bir duruş sergilediklerini dile getiren Karaköse bağımlılıkla ilgili çalışmalar, çeşitli eğitimler, faaliyetler ve etkinliklerimiz olacağını belirtti.

 Kayseri Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Çifçi  ise şunları kaydetti: "Biz bütün gücümüzü gençlerimizden alıyoruz. Üniversitelerimizde bulunan Genç Yeşilay kulüplrimizin emekleri ve etkilerinin sonucunda bunu Milli Eğitim müdürümüzle istişare ederek Kayseri’de bütün okullarımızda Yeşilay kulüplerimizi oluşturmak istedik. Milli Eğitim müdürürümüze ve okullara bütün desteklerini bu anlamda ortaya koydukları için teşekkür ederim. Güzel bir işbirliği ile bu çalışmanın ilk adımını attık. Önce gençlerimizin kendilerini korumak için biz gayret edeceğiz, gençlerimizde çevrelerini, arkadaşlarını ve bütün gençliği korumak için bu anlamda farkındalık çalışmalarında destek olacaklar. İnşallah temiz toplum, sağlıklı toplum, sağlıklı genç nesillerin gelişebilmesi için hep beraber toplumsal bir mücadelenin içerisinde olacağız.  Konuşmasını bitirirken Vali Gökmen Çiçek’e, Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’ye teşekkürlerini ederek, bundan sonra verecekleri emek için öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kontrol Sende Hayat Sende!

'Kontrol Sende, Hayat Sende' projesi kapsamında, meydanda toplanan 100 Yeşilay Kulübü öğrencisi, konuşmaların ardından vatandaşlara bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak adına broşür dağıttı.