Konut almak isteyenler dikkat! - Fiyatlar düşecek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıkladı. Fiyatlar düşecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Konut almak isteyenler dikkat! - Fiyatlar düşecek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Ak Parti Genel Merkez'inde gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştay'ın da kentsel dönüşüm ve konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesi güncel çalışmaları paylaşan Bakan Özhaseki; deprem bölegsinde hasar çok fazla. Manevi hasar zaten ölçülemez. 200 bine kadar konutun inşaati devam ediyor. 50 bine yakınızı yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. Sözlerine 'Yerinde Dönüşüm' kampanyasına' 237 bine yakın başvuru geldiğini, başvuran vatandaşlara 750 bin hibe, 750 bin kredi verdiklerini 2 sene ödemesiz, 10 yıl vadede bunu gerçekleştirdiklerini ekledi.

Deprem bölgelerine çelikten köy konutları çalışmasına başlayacaklarını ifade eden Özhaseki, köy evlerini çelikten yapmanın en sağlam yolun bu şekilde olduğunu, 100 bin civarında tek katlı köy evlerini 6 ayda planlayacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşümlele ilgili de açıklamalarda bulunan Özhaseki; 'Kentsel dönüşüm bizim için kaçınılmaz, ülkeyi depreme hazır hale getireceksek, kentsel dönüşümü hızla yapmamız lazım dedi. Kentsel dönüşüm için bütük aksaklıkların giderileceğini kanun teklifinde sunduklarını, bu tip aksaklıkları yasa haline getirerek kentsel dönüşümü daha hızlı yapmaya çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

Konut fiyatlarına da değinen Özhaseki; deprem bölgesine yapılan yatırımlar ve İstanbul'a yapılacak yatırımlarla 1 sene içinde fiyatların yavaş yavaş düşmeye başlayacağını, evi olmayanlara fırsat doğacağını söyledi.