Konya'da aranıyor – Kayseri'de bulunmuştu! Ne durumda?

Konya'da yetkililer jeotermal arayışına çıktı. Kayseri'de ise Erciyes Dağı'nda jeotermal su bulunmuştu. Peki son durum ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Konya'da aranıyor – Kayseri'de bulunmuştu! Ne durumda?

Konya'da özel bir firma Akhisar ilçesinde 15 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Kayseri'de ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda 385 metre derinlikte sıcak su bulundu. Çalışmaların ne durumda olduğu ise merak ediliyor.

Konya'da özel bir şirket tarafından proje değeri 17,5 milyon olduğu belirtilen jeotermal kaynak aranacak. Enerji Günlüğü’nde yer alan habere göre, 775 hektarlık sahada belirlenen 3 ayrı alanda 5’er adet olmak üzere toplamda 15 adet sondaj noktası açılacağı tahmin ediliyor. Eğer ki arama çalışmalarıyla olumlu sonuç alınırsa suyun sıcaklık değerine göre proje sahibi tarafından uygun projede kullanılacak.

Kayseri'de 2023 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda Erciyes Dağı'nda 385 metre derinlikte 35,9 derece sıcak su bulundu. Çalışmalarda 420 metreye kadar inilip, 5 derecenin üzerinde sıcak suya ulaşılması hedefleniyor.

Konya'da aranıyor – Kayseri'de bulunmuştu! Ne durumda?

Jeotermal su test için KASKİ laboratuvarında!

Çalışmalar kapsamında KASKİ laboratuvarına gönderilen su ile ilgili test işlemleri devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada saniyede 5 litre su akışının oluğunu söylemişti.

Bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Büyükkılıç, ''İnşallah daha fazla bulacak ve umuyoruz ki daha sonraki süreçte derecesi de artacak. Şuanda 36 ila 38 arasında bir derece ile suyun seyrettiğini gözlemliyoruz.'' dedi.

Projeyle Erciyes turizminin 12 aya yayılması amaçlanıyor...