Kore'yi Kayseri'ye Getirdi - Bakın Ne Yaptı!

Güney Koreli şef Sak Lee'nin Türkiyede 4 şubesinden birisi olan Kayseri'deki Korelee Restoran Kayserililerin de ilgisini çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de….

Kore'yi Kayseri'ye Getirdi - Bakın Ne Yaptı!

2021 yılı Şubat ayında Güney Kore’den Türkiye’ye gelen ve Kore’nin yemek kültürünü  tanıtan Korelee Restoran, Talas’ta hizmet veriyor. 

Kayserililerin hem sevgi hem de ilgisi ile karşılaşan restoranın girişinde mesaj yağmurunun tutulduğu bir sevgi ağacı karşılıyor. Ağaca vatandaşlar hayallerini yazan notlar asıyorlar. Yerli ve yabancı turistlerin geldiği misafirlerin notlarının yer aldığı ağacın yanı sıra Kore’nin geleneksel kıyafetleri de bulunuyor. Vatandaşlar Kore kıyafetleri giyerek hatıra fotoğrafı çektirebiliyor. 

Kore'yi Kayseri'ye Getirdi. Bakın Ne Yaptı!

Korelee'nin hikayesinden kısaca bahseden Güney Koreli şef Sak Lee, '2007 yılında, annemin işlettiği restoranda bir şeylerin ucundan tutmaya çalışan 16 yaşında bir gençtim, Annemin elinin rahatsızlanması sonucu genç yaşıma rağmen mutfağa girip yemek yapmayı öğrenmeye başladım. İlerleyen zamanlarda aşçımız bir takım sağlık problemleri nedeniyle işi bırakmak zorunda kalınca, her şeyi öğrenmiş bir genç olarak şeflik yapmaya başladım. Küçük yaşıma rağmen yüzlerce insana yemek yapıp, yeri geldiğinde bulaşıkları dahi tek başıma yıkadım. Müşterilerimin tabaklarındaki yemekleri bitirip bitirmediklerine bakarak hatalarımın farkına vardım ve üzerinde daha fazla çalışarak zamanla yeteneklerimi geliştirdim.'

Kore'yi Kayseri'ye Getirdi. Bakın Ne Yaptı!