Korkunç tablo - Neyse ki can kaybı olmadı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı, Aksu Bağları mevkii başta olmak üzere birçok üretici için ciddi maddi zararlara yol açtı. İlçenin tanınmış sakinlerinden Mehmet Kalem, yaşanan felaket sonrasında birçok üreticinin ürünlerinde ciddi maddi zararlara sebebiyet verdiğini belirterek, üreticilerin zararlarının  tespitinin yapılarak tarım işletmesi boyutundaki zirai alanların tespit edilerek zarar tazmini konusunda devletin şefkatine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Korkunç tablo - Neyse ki can kaybı olmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin İncesu ilçesinde, 2 Eylül Cumartesi günü saat 19:00 sularında şiddetli yağmur ve dolu yağışı görülürken, özellikle Aksu Bağları mevkii çiftçileri için büyük bir felakete dönüştü. İlçenin tanınmış isimlerinden Mehmet Kalem, yaşanan olay şu sözlerle aktardı: "İlçemizde 02.09.2023 Cumartesi günü ( dün) saat 19 00 ila 19 15 civarlarında  yağan dolu , özellikle Aksu Bağları mevkii ' de etkili olmuş ve birçok üreticimizin ürünlerinde ciddi maddi zararlara sebebiyet vermiştir."

Korkunç tablo - Neyse ki can kaybı olmadı

Trafo, güneş paneli sistemleri, depolar gibi tarım işletmeleri de zarar gördüğünü belirten Kalem, “Bu doğal afet, Aksu Bağları ve Derebağ mevkii'nde özellikle büyük tahribata yol açtı. Bazı çiftçiler tamamen zarar görme sonucu hasadı yapamaz hale geldi, bazılarının hayvan varlıkları etkilendi ve bir kısmı da mal kaybına uğradı. Trafo, güneş paneli sistemleri, depolar gibi tarım işletmeleri de zarar gördü” dedi. 

Korkunç tablo - Neyse ki can kaybı olmadı

Zirai alanların tespit edilerek zarar tazmini konusunda devletin şefkatine ihtiyacımız olduğunu dile getiren Kalem, “Özellikle Aksu Bağları ve Derebağ mevkii ' de etkili olan dolu , üreticilerimizin bir kısmında,  ürünlerinin tamamen zarar görmesi ve hasat edilemez duruma gelmesine sebep olurken bazı üreticilerimizin hayvan varlıklarına zarar vermiş ve bir kısım üreticilerimizin ise mal kaybına  (trafo , güneş enerjisi, tarımsal depo vs ) neden olmuştur.  Tek sevindirici yön ise can kaybının yaşanmamasıdır. Yetkilileri (Tarım İl ve İlçe müdürlüklerimizi) göreve davet ederken , ilçemiz üreticilerinin zararlarının karşılanmasını, bu bölgenin özellikle doğal afet bölgesi ilan edilmesini ve devletimizin karar vericilerinin takdirlerine bağlı kalmak kaydı ile üreticilerimizin zararlarının  tespitinin yapılarak tarım işletmesi boyutundaki zirai alanların tespit edilerek zarar tazmini konusunda devletin şefkatine ihtiyacımız olduğunu belirtir, konuyu ilgililerin gündeme almasını ve taleplerimizin karşılanmasını arz ve rica ederiz.” diye konuştu. 

Korkunç tablo - Neyse ki can kaybı olmadı

Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Mehmet Kalem, yetkililere çağrıda bulunarak, ilçedeki üretim zararlarının karşılanmasını, doludan etkilenen bölgenin doğal afet bölgesi olarak ilan edilmesini, ekonomik zararlarının tespit ederek tarım işletmelerinin zarar boyutunda tazmininin belirlenmesini talep etti. Kalem, "İlçemizde ve başka yerde yaşayan üretici kardeşlerimize, değerli dostlarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun der, üreticilerimiza Allah daha büyük afetlerden korusun" ifadelerini kullandı. 

Korkunç tablo - Neyse ki can kaybı olmadı

Kalem, 3 Eylül akşamı yağan yağmur sonrası Kayseri - Adana yolu Toki girişinin sel sularından dolayı trafiğe kapandığı bilgisini de verdi.