Korkutan tahmin! Saat bile verildi – Yarın ne olacak?

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten kendini bile korkutan bir tahminde bulunarak vatandaşlara Pazar günü (yarın) için uyarıda bulundu, saat bile verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Korkutan tahmin! Saat bile verildi – Yarın ne olacak?

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten kendini bile korkutan bir tahminde bulunarak vatandaşlara Pazar günü (yarın) için uyarıda bulundu, saat bile verdi. Ökten, ‘Bu kadar büyük bir soğuk cepheyi daha önce gördüğümü hatırlamıyorum’ dedi.

Korkutan tahmin! Saat bile verildi – Yarın ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde uzmanlardan kar uyarısı gelmiş tarih bile vermişlerdi. Yaz aylarında yaşanan El Nino sıcakları sonrası El Nino soğukları da yüzünü göstermeye başladı. 

Kış ayları öncesi Kayseri'de gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini göstermeye başlamıştı. Meteorolojik verileri değerlendiren uzmanlar ise bu kış El Nino hava akımının etkili olacağına dikkat çekiyor.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de yaklaşan soğuklara dikkat çekerek bu Pazar gününü işaret etti. 

Ökten açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Bu kadar büyük bir soğuk cepheyi daha önce gördüğümü hatırlamıyorum. Hem ani fırtına, hem kuvvetli yağış, hem de çok hızlı bir sıcaklık düşüşüne sebep olacak. Ne zaman? Pazar gecesi. Saat gece 2 civarı. Kesinlikle tüm pencereleri kapalı tutun. Sabah hepiniz grip uyanırsınız’

Ökten, 'Pazar gecesi Ülkemize bir soğuk cephe geliyor. Özellikle Batı Karadeniz ani sıkı bir sağanak alacak. İstanbul'da yağmur çok değil; fakat var. Anadolu yakası, Kocaeli ve Sakarya daha çok yağış alacak. Sıcaklıklar hızla düşecek. Gece kesinlikle pencereyi açık bırakmayın...' dedi.