KORKUTAN UYARI: ETKİLERİ ARTIYOR

Sağlık örgütlerini ve sağlık kuruluşlarını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partililer, salgının etkilerinin giderek arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Hasta bakıcısından başhekimine kadar tüm sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile görev yaptığını belirten CHP'liler, 'Ekonomik gerekçelerle kısıtlamaların kalkmasının ardından salgının kontrolden çıktı. İtalya ve İspanya'da yaşanan olumsuz örneklerin ülkemizde de yaşanması için bir an önce ciddi önlenmelerin alınması gerekiyor. Üzülerek gözlemliyoruz ki önlem alınmazsa doktorlar bu ülkelerde olduğu gibi hastalar arasında tercih yapmak zorunda kalacak' diye konuştu.

KORKUTAN UYARI: ETKİLERİ ARTIYOR

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık sağlık örgütleri ve sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. CHP’liler Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Eşref Bolat, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Haluk Kutay Taşdemir’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Ziyaretler sonrasında değerlendirmelerde bulunan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ekonomik nedenle kısıtlamaların kalkmasının ardından salgının hızla yayıldığına dikkat çekti.

 

SAĞLIK ÇALIŞANININ CEPHEDEKİ ASKERDEN FARKI YOK

Kendisi de doktor olan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da yaptığı değerlendirme de sağlık çalışanlarının tüm haksızlık ve yanlış uygulamalara rağmen salgınla mücadelede canla başla görev yaptığını belirterek, “Virüs kaptığı zaman öleceğini bile bile insanların hayatını kurtarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının vatan savunması için cephede mücadele eden Mehmetçikten farkı yok. Bunun için salgın bir meslek hastalığı sayılmalı ayrıca salgın nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılmalıdır” dedi. Kurumsal Haber