Kozmetik ürünlerine zam geliyor

Son zamanlarda birçok üründe uygulanan zamlar kozmetik sektörünü de etkiledi. Peki, Kozmetik ürünlerine zam gelecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Kozmetik ürünlerine zam geliyor

Son zamanlarda birçok üründe uygulanan zamlar kozmetik sektörünü de etkiledi. Son günlerde enflasyonun yüksek seviyelere ulaşması, döviz kurunun gün geçtikçe artması farklı alanda bir çok kalem ürüne zam gelmesine sebep oldu. En temelde, akaryakıt, yiyecek ve içecek ürünlerindeki alımı derinden etkileyen zamlar kozmetik sektörüne de yansıdı. 

Kozmetik ürünlere gelen zamlar dudak uçuklatıyor

Özellikle kadınların ilgi alanına giren kozmetik malzemelerinde alım gücü günden güne düşüyor. Dövizin sabit bir zeminde kalmaması ve bir çok ürünün yurtdışından ithal edilmesi ürünlerin ülkeye girişinde üzerlerine gümrük vergilerinin eklenmesi gibi unsurlar ürünlerin fiyatlarının artmasına sebep oluyor. 2023 yılında da kozmetik ürünlerdeki satış oranı belirli bir seviyede ilerlerken döviz kurundaki ani dalgalanmalar kozmetik severleri üzmeye başladı. Mağazalarda hemen hemen her ay yaşanan etiket değişimi artan fiyatlar vatandaşların alım gücünün düşmesine sebep oluyor.

Güncel kozmetik ürün fiyatları

Ruj: Kadınların günlük hayatta en sık kullandığı ürünlerden biri olan rujun ortalama fiyatı 100 liradan başlarken fiyat aralığı 2500 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Rimel: Güzelliğine önem veren kadınların ilk tercihlerinden olan maskaranın ortama fiyatı 150 liradan başlıyor. En iyisini tercih etmek isteyenler için de lüks kategorisine giren bir maskaranın fiyatı da 1700 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Fondöten: En temel makyaj ürünlerden biri olan fondötenin en uygun fiyatlısı 200 lira civarındayken fiyat bandı, kalitesine ve markasına göre 4500 TL'ye kadar uzanıyor.

Far Paleti: Makyajda renk kullanmayı seven kadınların ilk seçimlerinden biri olan far fiyatları ise Ortalama 3 ve ya 4 renkten oluşan bir far paletinin fiyatı 150 liradan başlarken markasına göre bu fiyat 8500-9000 TL'ye kadar çıkabiliyor.