Kredi Kartı Limitlerine Yeni Düzenleme!

Hükümet, artan harcamaları dizginlemek amacıyla kredi kartı limitlerine yeni düzenlemeler getiriyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Hbaer'de...

Kredi Kartı Limitlerine Yeni Düzenleme!

Hükümet, artan harcamaları dizginlemek amacıyla kredi kartı limitlerine yeni düzenlemeler getiriyor. Yüksek limitler tarihe karışacak, artık kredi kartı limitleri vatandaşların SGK'da kayıtlı gelirlerine göre belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program (OVP), 2025-2027 yılları için belirlenen ekonomik hedefler arasında kredi kartı limitleriyle ilgili önemli düzenlemeleri de içeriyor. Programda enflasyon ve büyüme hedeflerinin yanı sıra kredi kartı kullanımının daha kontrollü hale getirilmesi de planlanıyor.

Kredi Kartı Limitlerine Yeni Düzenleme!

En Fazla 4 Kat 

Mevcut durumda, kredi kartı kullanıcılarına ilk yıl aylık gelirlerinin iki katı, sonraki yıllarda ise dört katı limit tanımlanıyor. Ancak gelir kaynağı net olmayan bazı vatandaşlar, kazançlarından çok daha yüksek kredi kartı limitlerine sahip olabiliyor, bu da aşırı borçlanma riskini artırıyor. Yeni düzenlemeyle, bu limitlerin vatandaşların gerçek gelir seviyeleriyle uyumlu hale getirilmesi amaçlanıyor.

Kredi Kartı Limitlerine Yeni Düzenleme!

Limitler SGK ile Uyumlu Olacak

En büyük yenilik ise, kredi kartı limitlerinin SGK ve Risk Merkezi verilerine dayanarak hesaplanacak olması. Böylece, vatandaşların beyan ettikleri değil, kayıtlı gelirleri üzerinden limit belirlenmesi sağlanacak. Bu değişiklik, birçok kişinin kredi kartı limitlerinde önemli bir düşüş yaşanmasına neden olabilir.

Bu düzenlemelerle, gelirinin üzerinde kredi kartı kullanımıyla oluşan borç yükünün azaltılması hedefleniyor.