Kredi kartı sahiplerine müjde - Cumhurbaşkanının talimatıyla iptal edildi!

Savunma Sanayi Fonu'na katkı amacıyla kredi kartlarından 750 lira kesinti yapılmasına yönelik düzenleme, hükümetin gündeminden kaldırıldı. Detaylar haberimizde...

Kredi kartı sahiplerine müjde - Cumhurbaşkanının talimatıyla iptal edildi!

Savunma Sanayi Fonu'na katkı amacıyla kredi kartlarından 750 lira kesinti yapılmasına yönelik düzenleme, hükümetin gündeminden kaldırıldı. AK Parti yetkilileri, bu maddenin ileride yeniden ele alınacak kanun teklifinde yer almayacağını bildirdi.

Savunma sanayisinde, özellikle 'çelik kubbe' gibi projelerin gereksinimlerinin arttığını belirten AK Parti kaynakları, bu ihtiyaçların karşılanması için alternatif kaynaklar arayışında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, kredi kartı kesintisinin de yer aldığı kanun teklifinin komisyon görüşmelerine ara verildiği ve bu görüşmelerin bütçe tartışmalarının ardından yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı, teklifteki tüm kalemlerin, bütçe teklifi ile birlikte yeniden gözden geçirilmesini istedi.

AK Parti kaynakları, kredi kartlarından herhangi bir kesinti yapılmayacağına dair açıklamada bulundu. Bu karar, kredi kartı sahiplerinin rahat bir nefes almasını sağladı.