Kredi Kartlarında Yeni Dönem Yarın Başlıyor!

Kredi kartlarında 1 Temmuz'dan (yarın) itibaren yeni dönem başlıyor. Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti değişiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kredi Kartlarında Yeni Dönem Yarın Başlıyor!

Kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma işleminde 1 Temmuz’dan (yarın) itibaren yeni döneme başlanıyor.

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkân sağlayan temassız işlem limitinde yarından itibaren değişikliğe gidiliyor. Özellikle pandemi döneminde ön plana çıkan temassız ödeme yöntemi, hijyen kurallarına uygunluğu ile talebi artırmıştı. Alışverişlerinde temassız kartla ödemeyi tercih edenler 1 Temmuz itibariyle 750 TL limitinin üzerine çıkabilecekler. Halihazırdaki uygulamada 750 TL’ye kadar yapılan alışverişlerde temassız ödemelerde şifre girilmesine gerek bulunmuyordu.

Kredi Kartlarında Yeni Dönem Yarın Başlıyor!

BDDK, bu tutarın yetersiz olduğuna kanaat getirerek, temassız ödemelerde bu tutarın yükseltilmesine karar verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Nisan ayında bankalara yazı göndererek, temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limitini 1,500 TL’ye çıkardığını duyurdu.

1 Temmuz 2022’de 750 TL’ye çıkarılan temassız işlem limiti 2 yıl sonra 1,500 TL’ye çıkarıldı. Birçok banka konu ile ilgili kullanıcılarına bilgilendirme mesajı yolladı. Yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili, enflasyon etkisiyle ürün fiyatlarında yaşanan artışla ilgili olduğu yorumları yapıldı.