Krema dolgulu Şekerpare tarifi - Bildiğiniz bütün tarifleri unutun!
Size bildiğiniz bütün tarifleri unutturacak bir tatlı tarifi ile geldik: Pastacı kreması dolgulu şekerpare tarifi... Evde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde hazırlanan bu tatlı kahve yanı tariflerinizin favorisi olacak. İşte detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Kahve yanında keyifle tüketebileceğiniz harika bir tarifle geldik: Krema dolgulu Şekerpare tarifi. Geleneksel olan bu lezzet kremayla buluşarak yeni dönemin favori tatlısı olmaya aday olacak…
Geleneksel şerbetli tatlıların en sevileni ‘Şekerpare Tatlısı’ pastacı kremasıyla buluşarak enfes bir lezzet haline dönüyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz, günlerinizin favorisi olacak bu tatlı evdeki malzemelerle toplam 1 saatte hazırlanabiliyor. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
Kreması için;
1+çeyrek su bardağı süt
Çeyrek su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un (silme)
2 yemek kaşığı nişasta (silme)
1 paket vanilya
Şekerpare hamuru için;
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı
İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz. Yumurta sarılarını ve şekeri uygun bir karıştırma kabında mikser yardımı ile çırpalım. Ardından un ve nişastayı ekleyerek karıştıralım. Bir tencereye eklediğimiz süt ve vanilyayı ilave ederek kenarlardan kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtalım. Bir kepçe sütü unlu ve yumurtalı karışıma ilave ederek sulandırıp ardından tencerenin içine karıştırarak dökelim. Muhallebi kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim. Kaynayan muhallebiye yağ ve vanilyayı ekleyip içinde eritelim.
Şekerpare hamuru için, uygun bir yoğurma kabında oda sıcaklığında bekleyen margarin ve pudra şekerini karıştırıp, üzerine yumurtayı ilave edelim. Diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Elimizle bastırarak düzleştirip içine krema sıkalım. Üzerini hafifçe düzleştirip fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serili tepside 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Şerbeti için, bir tencerede su ve şekeri karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirelim. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 2-3 dakika kadar daha pişirelim. Pişen kurabiyeleri fırından alıp 2 dakika beklettikten sonra ılık şerbetle buluşturalım. Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…