Kruvasan Börek Tarifi – Pratik Atıştırmalık Tarifi – Lokmalık Börek Tarifi

Günlük koşturmacada pratik atıştırmalıklar arayanlar için, kruvasan börek tarifi işte karşınızda! Lezzetli ve hafif yapısıyla lokmalık börek tarifi, her anınıza eşlik edecek. Tarifin detayları haberimizde…

Kruvasan Börek Tarifi – Pratik Atıştırmalık Tarifi – Lokmalık Börek Tarifi

Günümüzde hızlı yaşam temposu içinde pratik atıştırmalıklar arayışı her geçen gün artıyor. Bu ihtiyaca cevap veren enfes bir tarif karşımızda; Kruvasan börek! Hem kolay yapılışıyla dikkat çeken hem de lezzetiyle beğeni toplayan bu tarif, lokmalık börek severlerin favorisi olmaya aday. İster kahvaltı sofralarınızda tercih edin, ister çay saatinizin vazgeçilmezi yapın. Pratik yapımıyla zaman kazandıran bu börek tarifi, herkesin baş tacı olacak.

İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;
4 adet yufka
50 gr tere yağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam karbonat
Yapılışı;
Tereyağı eritilir içerisine sıvıyağ, un, nişasta, karbonat ve sirke eklenir, çırpılır.
Yufkalar tezgaha serilir her bir kata hazırladığımız sos eşit miktarda sürülür.
4 kat içinde bu işlem yapılır en üst kata da sos sürülür.
Yufka başta 4 parçaya ayrılır sonra her bir çeyrek parça 8e bölünür toplamda 32 parça elde edilir.
İçerisine iç harç (patatesli, peynirli, kıymalı vs) eklenir. Rulo şeklinde sarılır.
Yumurta sarısı sürülür ve önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Şimdiden herkese afiyet olsun…